Selçuk Bayraktar TEKNOFEST açılışında konuştu

Selçuk Bayraktar TEKNOFEST açılışında konuştu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST açılışında konuştu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapılarını açtı.

teknofest-ucak.jpg

TEKNOFEST Adana'nın açılışında konuşan Selçuk Bayraktar, "Türkiye'nin teknoloji yolculuğunun en önemli paydaşlarından olan TEKNOFEST Akdeniz'de sizleri selamlıyoruz. Adana sadece güneşiyle değil, insan sıcaklığıyla bilinen bir şehir. Mertliği, yiğitliğiyle Türkiye'nin göz bebeği Adana. Adana bir kişiye yol arkadaşı olduğunda o kişinin sırtı yere gelmez. Adana, bir davaya sahip çıktığında o davanın önünde kimse duramaz. Allah'ına kurban Adana. Sıcak ve coşkunuzla TEKNOFEST Akdeniz'e hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

"TEKNOFEST umuttur"
TEKNOFEST'in gençlik hareketi olduğuna dikkat çeken Bayraktar, "TEKNOFEST sadece festival değil, çocuklarımızın geleceğine şekil veren gençlik hareketidir. TEKNOFEST, değişimdir, umuttur. Dünyanın en büyük teknoloji organizasyonunda yeniden bir araya geldik. 2018'den bu yana tam 27 ilimizde teknoloji yarışmaları düzenledik. Gençlerimizin teknolojiye duyduğu ilgiyi bir adım her defasında öteye taşıdık. Şimdiye kadar 150'den fazla girişim teknoloji şirketi kurdu. 2018'den bu yana yarışmalarımıza başvuru sayısı 4 milyonu buldu. Toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık." diye konuştu.

"Gazze'de bebekler katlediliyor"
Konuşmasında Gazze'yi unutmayan Bayraktar şu ifadeleri kullandı;
"Eski dünya ölüyor, yenisi doğmakta zorlanıyor, şimdi canavarların zamanı. Dünya kurulmaya çalışılan yeni bir düzenin sancılarını yaşıyor. Gazze'de her gün bebekler katlediliyor ama dünya ise bu soykırımı televizyonlardan seyrediyor. Adalet yok, adaletsizlik ise dünyada kol geziyor. Her adaletsizlik yeni adaletsizliklere yol hazırlıyor."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.