Konyalı esnaf ayağa kalktı! Sabırsızlıkla dükkanlarını bekliyorlar

Konya'da esnaf ayaklandı. Karatay ve Eski Sanayi esnafı Cuma namazından sonra bir araya gelerek yeni dükkanların teslim süresi ile ilgili sitemlerini dile getirdi.

Konya'nın Eski Sanayi ve Karatay Sanayi esnafı Cuma namazı sonrası bir araya gelerek, yeni dükkanlarla ile ilgili sitemlerini dile getirdi.

MUHATAP BULAMIYORUZ

Aslım Bölgesi tarafına yapılan yeni sanayi sitesine taşınacak olan esnaflar dükkanlarla ilgili henüz bir açıklama yapılmamasına tepki göstererek, "Bizi kaç yıldır bekletiyorlar. Artık bu sanayi çekmiyor. Biz yeni yerlerimizi satın aldık.

01650001-mp4-21-21-39-05-still003.jpg

Bir çok arkadaşımız burada sözleşmeleri imzaladı biz artık taşınmak istiyoruz fakat karşımızda ne zaman taşınacağız sorusuna yanıt veren bir muhatap bulamıyoruz" dedi. Artık yolların çekmediğini belirten esnaf, "Artık sanayide yer kalmadı. Bu sanayilerde alt yapı yok az bir yağmur yağdığı zaman yollar bildiğiniz göle dönüyor. Biz artık modern dükkanlara geçerek daha rahat hizmet vermek istiyoruz. Bir çok vatandaş sanayi sokaklarını dolu görünce tenha olan diğer sanayilere gidiyor. Burası artık gerçekten çekmiyor. Bizim yeni dükkanlarımız ne zaman teslim edilecek? Lütfen bir yetkili çıksın açıklama yapsın" ifadelerine yer verdi. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren ve sanayi esnafına bilgi veren Konya Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Baranok, "Burada sıkıntı var biliyoruz ama biraz daha sabredin bu yıl yeni sanayi sitesine İnşallah hep birlikte taşınmış olacağız. Daha modern tesis için çalışmalar sürüyor. Konya Büyükşehir ve TOKİ güzel bir projeye imza attı" dedi.

01650001-mp4-21-30-00-17-still004.jpg

YIL SONU MESAJI VERİLMİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni yılın ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılacak Yeni Sanayi Sitesi inşaatını incelemişti.

01650001-mp4-21-36-04-10-still005.jpg

Yeni sanayi sitesiyle Konya’nın rahat bir nefes alacağını belirten Başkan Altay, “Eski Sanayi ve Yeni Sanayi’de çok yoğun bir kirlilikle uğraşıyoruz. Bir taraftan şehir merkezinde çok yoğun bir trafik oluşuyor. Ayrıca fiziki mekanın zorluğundan dolayı hem gürültü hem de çevre kirliliği oluşturan bir alanı Konya sanayisinin geliştiği yeni bir alanda nezih yerlere taşımış olacağız. Burada ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Hedefimiz inşallah 2024 yılı sonunda Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi bu yeni güzel dükkanlara taşıyabilmek” dedi.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum