Otomobillerde kışlık bakım diye bir şey yoktur

Otomobillerde kışlık bakım diye bir şey yoktur
Kışlık bakım hakkında önemli bilgiler veren Murat Eyiuslu, “Kışlık bakım diye bir şey yoktur. Araçların rutin kontrollerinde tüm bakımlar zaten yapılır. Araç sürücüsü yapılması gereken detaylara özen gösterirse kışlık bakıma ihtiyaç olmayacaktır” dedi.

Özklas Otomotiv işletme sahibi Murat Eyiuslu araç bakımı hakkında önemli bilgiler verdi. Eyiuslu öncelikle arabanın antifriz yağ seviyesi ve standart yağ kullanımının dikkat edilmesi gereken önemli hususlar olduğu hakkında okuyucularımızı uyardı. Eyiuslu, “Özellikle sileceklerin mutlaka iyi çalışması gerekiyor. Çünkü yağışlı havada çamur sıçraması, yağmur yağması sonucu görüş biter. Bunu engellemenin yolu çok basittir. Bu bağlamda silecek lastiklerinin bakımının yapılmasını önemsiyoruz. Donmayan cam suyu kullanımı da önemli. Donmayan cam suyu da kışın büyük avantaj sağlar. Onun dışında biz zaten 15 binlik bakım dediğimiz bakımı gerekli olan tüm yazlık kışlık bakımı yapıyoruz. Arabasında antifriz varsa aracın sanayiyle bir işi yoktur.” dedi.


NE ZAMAN KIŞLIK BAKIM YAPILMALI?
“Kışlık bakım diye bir şey yoktur” diyen Eyiuslu, “Sürücü standart olan bakımları yaptırdığı zaman zaten kışlık bakıma gerek kalmaz. Çünkü biz tüm bakımları zaten yapıyoruz. Kilometresini erken doldurursa erken, dolduramazsa 1 yılda bakım yaptırması kendi avantajına olacaktır. Artık bizlerde teknolojiye ayak uydurduk. Aracı bilgisayara bağladığımız zaten nerede ne arıza var zaten görüyoruz. Bizlerde araç sahibini uyarıyoruz.” şeklinde konuştu.
ARAÇ SAHİBİ ARACINI NASIL UZUN ÖMÜRLÜ HALE GETİRİR?
Araç sahiplerinin araçlarına rutin bakımlarını kendilerinin mutlaka yapması gerektiğini söyleyen Eyiuslu, “Araç sahibinin arabasının antifrizi varsa cam antifirizi doluysa lastik bakımı yerindeyse sorun yaşamaz. Mesela halk içinde bilinen şöyle bir yanlış vardır. Kışın inik lastik iyi olur. Hayır, bu kesinlikle yanlış. Yazın lastik havası inik olur. Kışın 4 hava fazla basılır. Sebebi lastikteki dişlerin açılması yolu daha iyi tutması. Yazın da niye inik olur? Havadaki ısıdan dolayı lastik içindeki hava genleşir.” İfadelerini kullandı. *Ayşegül Mıhoğlugil

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.