Paramotorla Türk sınırlarına sızmaya çalışan teröristler havada imha edildi

Şırnak’ta paramotorla eylem hazırlığı yapan 4 terörist etkisiz hale getirildi. Kimlikleri tespit edilen teröristlerin, 13 güvenlik görevlisinin şehit edildiği 22 saldırıya katıldığı belirlendi.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde paramotor kullanarak eylem hazırlığı yapan 4 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan parmak izi eşleşmesi ve DNA testi sonucunda, teröristlerin kimlikleri tespit edildi.

Kimlikleri tespit edildi

Kimlikleri belirlenen teröristlerden biri, kırmızı kategoride aranan Serhat Patnos kod adlı Veysel Sevinç, diğeri ise gri kategoride aranan Hebat kod adlı Reşit Çevik olarak tespit edildi. Etkisiz hale getirilen diğer iki teröristin ise Barış Kartal ve Serhat Güzel olduğu belirlendi.

Yapılan incelemelerde, bu teröristlerin Şırnak’ta güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlara yönelik 22 saldırıya katıldığı tespit edildi. Bu saldırılarda 13 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 39 güvenlik görevlisi ve 6 sivil vatandaş yaralanmıştı.

13 Askerimizi şehit etmişlerdi

Teröristlerin katıldığı eylemler arasında dikkat çeken bazı saldırılar şunlar:

- 13 Ocak 2015’te Şırnak’ın Uludere ilçesinde 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği silahlı saldırı,
- 10 Ağustos 2016’da 4 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı silahlı saldırı,
- 01 Ağustos 2019’da 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı silahlı saldırı,
- 20 Ekim 2019’da 1 güvenlik komutanının ve 6 sivil vatandaşın yaralandığı silahlı saldırı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin: "Eylem hazırlığındayken etkisiz hale getirilen bu teröristler, güvenlik güçlerimizin kararlı operasyonları sonucu daha fazla zarar vermeden durdurulmuştur. Güvenlik güçleri, bölgedeki terör faaliyetlerine karşı mücadeleye aralıksız devam etmektedir." ifadelerini kulandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.