Türkiye'deki bir ilki yine Selçuklu hayata geçirdi! Aileyi tehdit eden unsurlar burada çözüm bulacak

Türkiye'deki bir ilki yine Selçuklu hayata geçirdi! Aileyi tehdit eden unsurlar burada çözüm bulacak
Gençlik ve aile konusunda attığı örnek adımlarla dikkatleri üzerine çeken Selçuklu Belediyesi yine çok önemli bir projenin öncülüğünü yürütecek.

Toplumun temel taşını oluşturan aile yapısını tehdit eden unsurların engellenmesi amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk özelliği taşıyan Selçuklu Aile Gelişim Merkezi için Selçuklu Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Kent Konseyi işbirliği ile hayata geçirildi. Toplumun her kesimine erişmek tüm insanlara hizmet verebilmek anlamında Aile Gelişim Merkezi Projesiyle hem okul dışı öğrenme ortamları oluşturulacak hem de sağlıklı bir aile temeli oluşturularak topluma örnek bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

whatsapp-image-2024-02-13-at-10-31-16.jpeg

TÜM KONYA YARARLANACAK

Selçuklu Belediyesi olarak, tüm mahallerde her yaştan ilçe sakininin faydalanabileceği projeler üretmeye, tesisler inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bedir Mahallemizde bulunan Sağlık ve Sosyal Tesisimize kurduğumuz Aile Gelişim Merkezimiz de bu projelerimizden bir tanesi. Aile Gelişim Merkezi projesi bizim çok büyük önem verdiğimiz, her zaman olduğu gibi yerel yönetimlerde Türkiye çapında öncü olacağımız bir proje. Biz Selçuklu Belediyesi olarak bu projenin özellikle üzerinde duruyoruz. Çünkü toplumumuzun en temel yapı taşı biliyorsunuz ki aile, aile yapısı ne kadar sağlam olursa toplumun temeli de bir o kadar güçlü oluyor. Aile yapısının korunması, toplumun aile yapısı hakkında doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi, manevi değerlerimize aile içerisinde sahip çıkılması ve bu değerlerin yaşatılması ülke geleceğimiz açısından da son derece önemli. Bu nedenle biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Aile Gelişim Merkezi projemiz, kısa süre önce yine protokolünü imzaladığımız Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi projelerimizin de bileşenlerini oluşturmuş olacak. Bu sayede toplumumuzun her kesimine erişmiş, tüm hemşehrilerimize hizmet vermiş, bütün insanlarımıza dokunmuş olacağız. Bu merkezimizde Selçuklu Belediyesi olarak İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Selçuklu Kent Konseyimizle birlikte hareket edeceğiz. Buradaki tüm çalışmaları birlikte yürüteceğiz.” dedi.

AİLEYİ TEHDİT EDEN UNSURLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Merkezde verilecek hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Pekyatırmacı şu cümlelere yer verdi, “Burada ilk amacımız aile yapısını tehdit eden unsurları engellemek, bu unsurların önüne geçmek. Bunun için aile yaşam döngüsü, eşler arasındaki ilişki, aile üyelerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapıları gibi konular üzerinde yoğunlaşacağız. Aile yapısında ortaya çıkan sorunların çözümlenmesi için bireysel danışmanlık hizmetinden tutun evlilik öncesi ve sonrası danışmanlık, çift ve aile danışmanlığı, çocuk danışmanlığı, ergen danışmanlığı, anne baba danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı ve aile hukuku danışmanlığı gibi hizmetler burada verilmiş olacak. Bu sayede ailelerin sorun çözme kapasitelerinin artırılması, aile içi ilişki ve iletişim sorunlarının azaltılması; zorlu yaşam olayları ile baş etme becerilerinin geliştirilmesi; sosyal çevreyle ilişkilerinin güçlendirilmesi, ebeveynlik becerileri ve kardeş ilişkilerinin düzenlenmesi sağlanmış olacak. Yine evlilik öncesinde aile kurma niyetinde olan vatandaşlarımıza bu konuda rehberlik ve danışma hizmeti verilecek, sonrasında evliliğin ve aile birliğinin korunmasına yönelik de rehberlik ve danışma hizmetleri devam edecek. Tabi boşanma aşamasına gelmiş, boşanmış ya da aile içi şiddete maruz kalmış olan bireyler için de burada psiko-sosyal süreç ve dinamikler dâhil edilerek rehberlik ve danışma hizmeti verilecek. Boşanmış bireylerin ve çocuklarının bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için boşanma sonrası uyum programları da burada uygulanmış olacak. Tabi bu hizmetlerimizden tüm hemşehrilerimiz ücretsiz bir şekilde yararlanacaklar. Ben bu projemizin Selçuklumuz için, Konyamız için tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu merkezimiz aile yapısının korunması, manevi değerlerimize sahip çıkılması ve bu değerlerin devam ettirilmesi anlamında ailelerimize çok şeyler kazandıracak.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.