KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3221 %0,23
48,6486 %0,43
4.860,15 % 0,45
Ara
BBN Haber Yaşam 2 milyar TL'lik kazanç bekleniyor! Toplamda 30 bin dekar alana ekildi!

2 milyar TL'lik kazanç bekleniyor! Toplamda 30 bin dekar alana ekildi!

Muş'ta modern teknikler ile 30 bin dekar alana ekimi yapılan karpuzdan 2 milyar TL gelir bekleniyor. Mardin'den Muş'a gelen üretici masraflara rağmen gelişen teknoloji ile kazanç sağladığını belirtti.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden kente gelenlerin de aralarında bulunduğu çiftçilerin 30 bin dekara diktiği karpuz ve kavun fidelerinden yaklaşık 200 bin ton ürün elde edilmesinin hedeflendiği belirtti.

KARPUZUN VÜCUDA SAĞLADIĞI FAYDALAR

Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olup, içerdiği yüksek su oranı ve besleyici özellikleriyle sağlık için birçok fayda sağlar. İşte karpuzun vücuda sağladığı bazı faydalar:

1. Hidrasyonu Sağlar: Karpuzun yaklaşık %90'ı su içermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudu nemlendirir ve hidrasyonu sağlar. Özellikle yaz aylarında sıcak havalarda vücudu serinletir ve susuzluğu giderir.

2. Antioksidan Kaynağıdır: Karpuz, likopen adı verilen güçlü bir antioksidan içerir. Likopen, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve kanser riskini azaltabilir.

2918059.jpg

3. Vitamin ve Mineral Deposudur: Karpuz, A ve C vitaminleri ile birlikte potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir. Bu besinler vücut için gerekli olan enerji üretimine katkıda bulunur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

4. Sindirime Yardımcı Olur: Lif açısından zengin olan karpuz, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Lifli yapısı sayesinde sindirim sorunlarını önler ve bağırsak sağlığını destekler.

5. Kas ve Kemik Sağlığını Destekler: Potasyum içeriği sayesinde karpuz, kasların ve kemiklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca kas kramplarını önler ve kasların gevşemesine yardımcı olur.