Acılı ezme yaparken mezecilerin uyguladığı tüyo; Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Acılı ezme yaparken mezecilerin uyguladığı tüyo; Bu teknikle daha lezzetli oluyor
Acılı Ezme tarifi ve bilinmeyen püf noktaları

Mezelerin vazgeçilmezi olan acılı ezme, özellikle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen evde yapılan acılı ezme, meyhane ya da restoranlardakine göre biraz eksik kalabiliyor. İşte tam da bu noktada, mezecilerin uyguladığı bir tüyo devreye giriyor ve acılı ezmenin lezzetini arttırıyor.

Acılı ezme malzemeler;

  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 6 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

maxresdefault-001.jpg

Acılı ezme yapılışı;

  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bol suda yıkandıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Bol suda yıkadıktan sonra suyunuz süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğan incecik kıyın.
  • Sarımsakları tuzla havanda dövelim.
  • Biber salçasının küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın.
  • Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, nane, kırmızı biberle karıştırın.
  • Hazırladığınız acılı ezmemizi soğuk olarak servis edebilirsiniz.


Evde acılı ezme yaparken, bu basit ancak etkili teknikleri uygulayarak meyhane ve restoranlardakine yakın bir lezzet elde etmek mümkün. Ayrıca, malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat ederek, acılı ezmenin lezzetini daha da arttırmak mümkün olacaktır.

Unutmayın, mezelerin lezzeti detaylarda gizlidir. Bu nedenle, küçük ancak önemli tüyolarla mezelerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Kaynak:BBN