KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2939 %0,26
48,9250 %0,47
4.864,33 % -0,58
Ara
BBN Haber Yazarlar Acılı ezme yaparken mezecilerin uyguladığı tüyo; Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Acılı ezme yaparken mezecilerin uyguladığı tüyo; Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Acılı Ezme tarifi ve bilinmeyen püf noktaları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mezelerin vazgeçilmezi olan acılı ezme, özellikle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen evde yapılan acılı ezme, meyhane ya da restoranlardakine göre biraz eksik kalabiliyor. İşte tam da bu noktada, mezecilerin uyguladığı bir tüyo devreye giriyor ve acılı ezmenin lezzetini arttırıyor.

Acılı ezme malzemeler;

  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 6 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Acılı ezme yapılışı;

  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bol suda yıkandıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Bol suda yıkadıktan sonra suyunuz süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğan incecik kıyın.
  • Sarımsakları tuzla havanda dövelim.
  • Biber salçasının küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın.
  • Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, nane, kırmızı biberle karıştırın.
  • Hazırladığınız acılı ezmemizi soğuk olarak servis edebilirsiniz.


Evde acılı ezme yaparken, bu basit ancak etkili teknikleri uygulayarak meyhane ve restoranlardakine yakın bir lezzet elde etmek mümkün. Ayrıca, malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat ederek, acılı ezmenin lezzetini daha da arttırmak mümkün olacaktır.

Unutmayın, mezelerin lezzeti detaylarda gizlidir. Bu nedenle, küçük ancak önemli tüyolarla mezelerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.