Yayınlanma:
Adını duyanlar çok şaşırıyor. Çeneçarpan Çorbası bakın Tekirdağ'da nasıl pişiriliyor
Tekirdağ mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Çeneçarpan Çorbası, adını duyanları şaşırtmaya devam ediyor.
Bu eşsiz lezzet, özellikle Tekirdağ mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, bu lezzetli çorba nasıl pişiriliyor? İşte size Çeneçarpan Çorbası'nın Tekirdağ mutfağındaki özel tarifi:
Malzemeler
- 8 su bardağı tavuk suyu
- 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
- Mercimekleri çok yumuşamayacak şekilde haşlayın ve ardından süzün.
- Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ekleyerek kızdırın.
- Soğanları yağın içerisine alarak kavurun.
- Soğanın üzerine unu ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
- Daha sonra tavuk suyunu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Tavuk suyu kaynamaya başladığında haşlanmış mercimekleri, erişteyi ve tuzu içerisine ilave ederek karıştırın.
- Erişteler şişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine nane ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün ve ocağın altını kapatın.
- Çeneçarpan çorbasını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Hazırlanan Çeneçarpan Çorbası, sıcak olarak servis edildiğinde sofralarınıza lezzet şöleni yaşatacak. Tekirdağ mutfağının gizemli ve lezzetli dünyasını keşfetmek isteyenler için bu tarifi denemeden geçmemenizi öneririm. Umarım bu özel lezzeti deneyerek siz de Tekirdağ mutfağının enfes tatlarından biriyle buluşabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak:BBN
Yaşam