KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3191 %0,24
48,8392 %0,45
4.860,71 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam Adını duyanlar çok şaşırıyor. Çeneçarpan Çorbası bakın Tekirdağ'da nasıl pişiriliyor

Adını duyanlar çok şaşırıyor. Çeneçarpan Çorbası bakın Tekirdağ'da nasıl pişiriliyor

Tekirdağ mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Çeneçarpan Çorbası, adını duyanları şaşırtmaya devam ediyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu eşsiz lezzet, özellikle Tekirdağ mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, bu lezzetli çorba nasıl pişiriliyor? İşte size Çeneçarpan Çorbası'nın Tekirdağ mutfağındaki özel tarifi:

Malzemeler

  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

cene-carpan-corba-nedir-nasil-yapilir-h56169-f347e.jpg

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır

  1. Mercimekleri çok yumuşamayacak şekilde haşlayın ve ardından süzün.
  2. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ekleyerek kızdırın.
  3. Soğanları yağın içerisine alarak kavurun.
  4. Soğanın üzerine unu ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Daha sonra tavuk suyunu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  6. Tavuk suyu kaynamaya başladığında haşlanmış mercimekleri, erişteyi ve tuzu içerisine ilave ederek karıştırın.
  7. Erişteler şişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine nane ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
  9. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün ve ocağın altını kapatın.
  10. Çeneçarpan çorbasını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Hazırlanan Çeneçarpan Çorbası, sıcak olarak servis edildiğinde sofralarınıza lezzet şöleni yaşatacak. Tekirdağ mutfağının gizemli ve lezzetli dünyasını keşfetmek isteyenler için bu tarifi denemeden geçmemenizi öneririm. Umarım bu özel lezzeti deneyerek siz de Tekirdağ mutfağının enfes tatlarından biriyle buluşabilirsiniz. Afiyet olsun!