KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3403 %0,23
48,9263 %0,43
4.857,52 % 0,01
Ara
BBN Haber Yaşam Airfryer'da kek pişirirken deneyin kek daha iyi pişiyor ve asla dağılmıyor! Airfryer'da kek pişirmenin püf noktası

Airfryer'da kek pişirirken deneyin kek daha iyi pişiyor ve asla dağılmıyor! Airfryer'da kek pişirmenin püf noktası

Airfryer'da kek pişirmek geleneksel fırın yöntemine göre daha hızlı ve pratik bir seçenektir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Airfryer'da kek pişirme yöntemi, geleneksel fırın yöntemine göre birçok avantaja sahiptir. Airfryer, sıcak hava dolaşımı sayesinde yiyecekleri hızlı ve homojen bir şekilde pişirir. Bu özelliği sayesinde keklerin daha iyi pişmesini sağlar ve aynı zamanda dağılma riskini en aza indirir.

Airfryer'da kek pişirmenin püf noktalarından biri, hazırladığınız kek karışımını uygun boyuttaki bir kek kalıbına dökerek airfryer sepetine yerleştirmektir. Kek kalıbının boyutu, airfryer'ın iç hacmiyle uyumlu olmalıdır. Ayrıca, kek karışımını dökerken kalıbı hafifçe sallayarak düzgün bir şekilde yayılmasını sağlamak da önemlidir.

Airfryer'da kek pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise pişirme süresi ve sıcaklığıdır.

Airfryer'da Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

hq720-003.jpg

HAZIRLANIŞI

  1. Öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ ve ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım. Kek hamurumuz neredeyse hazır.
  3. Airfryer pişirme kabını az sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayalım.
  4. Kek hamurunun yarıdan fazlasını pişirme kabına boşaltalım.
  5. Kalan hamura kakao ekleyip tekrar çırpalım. Bu aşamada kıvam koyulaştığı için 1 yemek kaşığı kadar da süt ekliyorum, eklemeyebilirsiniz de, kakaolu hamur daha koyu olunca dibe doğru çöküyor bu da farklı bir desen veriyor. Nasıl isterseniz :).
  6. Kakaolu hamuru da kaba gelişigüzel gezdirerek boşaltalım.
  7. Ben hamurlar daha iyi karışsın diye kürdanla biraz karıştırdım ama bu aşamayı da isterseniz atlayabilirsiniz. Hatta dilerseniz kekinizi kakao kullanmadan sade olarak veya tamamı kakaolu olarak da yapabilirsiniz.
  8. Şimdi geldi pişime aşamasına. Airfryer’da kek kaç dakikada pişer? kaç derecede pişer? biraz araştırma yaptıktan sonra farklı sayfalarda birbirinden çok farklı sonuçlar buldum. Biraz da kendi mantığımdan hareketle keki pişirmeye başladım. Airfryer’ı 160 dereceye ayarlayıp önce 25 dk seçtim. Sürenin sonunda kontrol ettiğimde dışı kabuklansa da iç henüz yumuşaktı. Bekletmeden hemen 10 dakika daha pişirmeye devam ettim. Toplamda kek benim kullandığım philips airfryer’da 160 derecede 35 dakikada pişmiş oldu.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, youtube.com