KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3220 %0,23
48,5699 %0,43
4.830,31 % -0,55
Ara
BBN Haber Yaşam Anadolu sofralarının vazgeçilmezi... Lokanta usulü bazlamanın püf noktaları ve tarifi

Anadolu sofralarının vazgeçilmezi... Lokanta usulü bazlamanın püf noktaları ve tarifi

Bazlama yaparken bilmeniz gereken tarif

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Anadolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan bazlama, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Lokanta usulü hazırlanan bu enfes lezzetin püf noktalarını ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Bazlama yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hamurunun doğru kıvama gelmesidir. Hamurunun yumuşak ve elastik olması, pişerken kabarmasını ve içi yumuşacık olmasını sağlar. Bunun için öncelikle un, maya, tuz ve suyu yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmalısınız. Yoğurma işlemi sırasında hamurunuzun ele yapışmamasına dikkat etmelisiniz.

Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurunuzu üzerini streç film ile kapatıp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, yaklaşık 15-20 dakika daha dinlendirin.

BAZLAMA TARİFİ NASIL?

MALZEMELER

maxresdefault-001.jpg

4 su bardağı un
Bir çay bardağı yoğurt
Bir su bardağı su
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz

YAPILIŞI


Bazlama yapımına ilk olarak 1 çay bardağı yoğurt ve 1 su bardağı suyu hamuru yoğuracağınız kaba koyup karıştırarak başlayın.

Yoğurt ve suyu karıştırdıktan sonra 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve bir tutam tuzu da karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Dilerseniz bu aşamada kabartma tozuna ek olarak bir tutam karbonat da ekleyebilirsiniz. Bu sayede hamurunuz pişirirken daha kolay kabarır.

Tüm malzemeleri ekledikten sonra kalan 3 su bardağı unu yavaş yavaş hamurunuza ekleyerek karıştırmaya başlayın. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta homojen bir hamur elde etmek ve hazırladığınız hamurun ele yapışmayacak kıvamda olmasıdır. Eğer daha cıvık bir hamurunuz olduysa ununuzu biraz daha arttırabilirsiniz.

Kaba ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar hamurunuzu yoğurmaya devam edin. Daha sonra hazırladığınız hamurun üzerini bir bez yardımıyla örterek yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

Kaynak: Mynet.com, Youtube.com