Araştırmalar kanıtladı: Uzun ömür kan grubuyla bağlantılıymış! En çok yaşayanlar o gruptan

Araştırmalar kanıtladı: Uzun ömür kan grubuyla bağlantılıymış! En çok yaşayanlar o gruptan
Son zamanlarda yapılan araştırmalar, uzun ömür ile kan grupları arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koymuş durumda.

Yapılan çalışmalar, uzun yaşayan bireylerin genellikle belirli bir kan grubuna mensup olduklarını gösteriyor. Bu durum, kan gruplarının sağlık üzerindeki etkileri konusunda yeni bir perspektif sunmaktadır.

Kan grubunun yaşam süresi üzerindeki etkisi uzun bir zamandır bilim insanlarının ilgisini çeken bir konu haline geldi. Gerçekleştirilen son araştırmalar, kan gruplarının yaşam süresi üzerinde belirleyici bir faktör olabileceğini ortaya çıkardı.

Gerçekleştirilen çalışmalarda, A, B, AB ve 0 kan grupları arasında yaşam süresi açısından belirgin farklılıklar olduğunu görüldü.

0 KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER DAHA FAZLA YAŞIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda en uzun ömürlü kan grubunun 0 kan grubuna sahip insanlar olduğu belirlendi.

389201-1679872406.png

Cumhuriyet'in haberine göre; Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın nedeninin kan grupları olabileceği aktarılan araştırmada, 0 kan grubunun genel olarak en sağlıklı kan grubu olduğu ifade edildi.

İngiltere’de gerçekleştirilen yeni bir araştırmada ise kan gruplarıyla hastalıklar arasında bağlantı olduğu ortaya çıktı.

Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın nedeninin kan grupları olabileceği aktarıldı.

Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu ifade edildi.

Kaynak:BBN