Arnavut mutfağında baş köşede ; Arnavut paçası nasıl yapılır?

Arnavut mutfağında baş köşede ; Arnavut paçası nasıl yapılır?

Arnavut mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan Arnavut paçası, özellikle kış aylarında sıcak ve doyurucu bir yemek olarak tercih edilmektedir.

Bu lezzetli yemeği evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte size Arnavut paçası tarifi:

Arnavut Paçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 kade rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Arzu ettiğiniz kadar sucuk

hq720-001.jpg

Arnavut Paçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kapta yumurta, yoğurt, un ve tuzu güzelce çırpalım. Ardından sütü ekleyerek tekrar çırpalım.
  2. Sıvıyağ döktüğümüz tavaya karışımı dökelim ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Piştiğinde rendelenmiş kaşarı ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Diğer tarafta sucukları tereyağda pişirelim. Pişen sucuklara toz kırmızı biberi ekleyelim.
  4. Son olarak yaptığımız arnavut paşasının üstüne sucukları dökelim ve ekmek bana bana yiyelim

Kaynaklar: nefisyemektarifleri, youtube.com

Kaynak:BBN