Aşçıların kızartma yaparken denediği yöntem! Ev kızartma yaparken yağ çekmiyor

Aşçıların kızartma yaparken denediği yöntem! Ev kızartma yaparken yağ çekmiyor

Yağ çekmeyen kızartma yapmak artık zor değil. Öğreneceklerinizden sonra eviniz yağ kokmadığı gibi yapacağınız kızartma da bundan böyle yağ çekmeyecek

Artigercek.com'daki içeriğe göre; Kızartmalar genelde sağlığa zararlı yiyecekler olduğu için önerilmez. Birçok ev hanımı ise kızartma yaparken yağ çekme sorunundan dert yanar. Kızartma yaparken kızartmanın yağ çekmesini önlemek aslında çok basit.

EVİNİZ ARTIK YAĞ KOKMAYACAK

Haberciniz'de yer alan bir içerikte; Kızartma yaparken bilinmesi gereken püf noktalar paylaşıldı. O püf noktaları sizler için derledik

Mutfakta kızartma yapacağımızda, en korktuğumuz ve başımıza gelen şey yağın sıçramasıdır. Mutfağın zemini, ocak, çevresindeki çaydanlık ya da diğer tencereler yağ içinde kalır. Aynı zamanda daha büyük bir risk oluşabilir. Kendimizi yakabiliriz. Tüm bu olanları engellemek mümkün mü? Hiç merak etmeyin, işte kızartma yaparken yağ sıçramasını bitirecek yöntem...

KIZARTMA YAPARKEN YAĞ SIÇRAMASINI BİTİRECEK YÖNTEM

Öncelikle kızartma yapacağınız tencere ya da tava kesinlikle kuru olmalı. Su, yağın sıçramasına neden olur. Tencerenizi/tavanızı yeni yıkadıysanız bir kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın.

Bu noktada yapmanız gereken şey olabildiği kadar derin bir tencere ya da kızartma tavası kullanmak olmalı. Çünkü yağ sıçrarsa derin bir tencerede olacağı için hiç etrafa saçılmayacaktır.

Kızartma yapacağınızda yağın sıcaklığını kontrol edin. 180 derece civarında olmalıdır. Eğer dereceniz yoksa bir ekmek parçası ya da sarımsak, tuz gibi şeyler kullanarak anlayabilirsiniz. Eğer yağ çok köpürürse, o zaman sıcaklığın aşırı yükseldiğini, biraz soğuma gerektiğinin sinyalini size verir.

Yağın dumanının tütmemesine çok özen gösterin. Eğer tütme olursa anlayın ki o yağ yanmıştır ve lezzetsiz bir yiyecek yiyeceksinizdir.

Kızartma yaparken yağın sıçramaması için en önemli noktalardan biri de kızartacağınız yiyeceklerin kuru olmasıdır. Patates kızartacaksanız fazla nemini mutlaka alın. Patlıcan kızartacaksanız acı suyunu aldıktan sonra mutlaka patlıcanları süzüp kurulayın. Çünkü su ne kadar çoksa, yağ o kadar sıçrar.

Dondurulmuş bir ürün yiyecekseniz 10 dakika kadar çözdürüp öyle kullanın ki fazla buzunu bıraksın. Bu da sıçramayı engeller.

Sıçramayı azaltmak için kızartacağınız ürünü içinde bırakacak kadar yağ kullanın. Böylece yiyeceğiniz, tamamen yağa batacaktır.

FIRINDA PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Fırında patates kızartması tarifi, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için harika bir seçenek. Patatesin kızartılması sırasında kaybedilen besin değerleri, fırında pişirme yöntemi ile korunarak tüketiciye sunuluyor. Bu tarifimizde, fırında patates kızartmasının nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız.

Malzemeler:

- 4 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Patatesleri ince dilimler halinde kesin.
3. Dilimlenmiş patatesleri bir kaba alın ve üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
4. Fırın tepsisini yağlayın ve patatesleri tek sıra halinde üzerine dizin.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesleri yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
6. Fırından çıkan patatesleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Fırında patates kızartması tarifi, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık seçeneği sunuyor. Ayrıca, yağda kızartma yöntemine göre daha az kalori içeriyor. Bu tarifi deneyerek, sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarınızı farklılaştırabilirsiniz. Afiyet olsun!