Aspiratöre dökün... Çıkan yağa şaşıracaksınız. Aspiratörü temizlemeye yarayan yöntem

Aspiratörü temizlemeye yarayan en etkili yöntem
Aspiratöre dökün... Çıkan yağa şaşıracaksınız. Aspiratörü temizlemeye yarayan yöntem

Aspiratörü temizlemek, ev temizliği rutininin önemli bir parçasıdır. Temiz bir aspiratör, daha etkili bir şekilde çalışır ve evinizin havasını temiz tutar. Aspiratörü temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Mutfakta kızartma ya da yemek yapılırken yayılan dumanı çekmesi için kullanılan aspiratörler zaman içerisinde filtrelerinde yağ biriktirmeye başlarlar.

Bu durum hem aspiratörün performansını azaltır hem de yapış yapış bir görüntü oluşmasına neden olur.

Ancak bu malzemeyle tek hamlede filtreleri yeni alınmış gibi tertemiz yaparak yapış yapış olan görüntüden kurtulacaksınız. Ensonhaber.com'un haberine göre, aynı zamanda bu yöntemle temizlenen aspiratör filtreleri sayesinde aspiratörünüz ilk günkü performansında çalışmaya devam edecek.

Bu yöntem için gerekli olan ise bir adet lavabo açıcı ve kaynar su. İlk olarak lavabo açıcıyı filtrenin her yerine gelecek şekilde dökün ve ardından üzerine kaynar suyu her noktaya gelecek şekilde gezdirin. Lavabo açıcı kaynar suyla buluştuğu anda köpürmeye başlayacak ve filtrenin içerisinde ne kadar yağ varsa çıkartacak.

Filtreyi durulamak için ise ir maşa yardımı ile kaldırarak lavaboya yerleştirin ve musluğun altında iyice durulayın. Durulama işlemi bittikten sonra filtrenin ilk alındığı gündeki gibi ışıl ışıl olduğunu görecek ve bu yöntemden vazgeçemeyeceksiniz.

Aspiratörünüzü düzenli aralıklarla temizlemek, hem cihazın ömrünü uzatacak hem de daha sağlıklı bir ortam sağlayacaktır. Bu basit adımları takip ederek, aspiratörünüzü kolayca temiz tutabilirsiniz.

Kaynak:BBN