Ayak üstü lezzetler de yaz menüsü de iştah kabartıyor

Ayak üstü lezzetler de yaz menüsü de iştah kabartıyor

İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde yaz gelmesiyle birlikte ayak üstü menüleri zenginleşti. Peki ayak üstü ne yenir? İşte ayrıntılar...

İstanbul'un ayak üstü menüsü iştah kabartıyor...

Midye dolmadan kumpire, kokoreçten, nohutlu pilava...

İstanbul’un her köşesinde kendi kültürünü üretmiş ve belli bir cazibesi olan tariflerin kimisi çok yeni, kimisi ise antik çağlar günümüze kadar geliyor.

BALIK EKMEK VE MİDYE

Bunlardan en eskisi İstanbul’da balık ekmek. Eminönü her zaman bunun için uygun bir mekan..

İstanbul midye dolması da vazgeçilmez lezzetlerden. İstanbul’da midye dolma satıcılarıyla tüm sahil semtlerinde karşılaşabileceğin kadar merkezi olan iç kesimlerde de nereye bakacağını bilirsen lezzetli midye dolmalara ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL MİDYE TAVA

İstanbul’da ayrıca midye kızartılarak sandviç halinde tüketiliyor ve isminde midye tava deniyor. İstanbul’da en iyi midye tavayı yemek istiyorsan uçak bileti fiyatlarına bakıp biletini aldıktan sonra Kadıköy ve Beşiktaş sokaklarını bunun için en uygun yer.

KIŞIN DA YAZIN DA KESTANE

Kış veya yaz fark etmez kestane de ayak üstü lezzet listesinde yer alıyor.

Kokoreç, İstiklal Caddesi’nin simgesi ıslak hamburger, kumpir, vapurlarda simit, özellikle gece gezmelerinde nohutlu pilav... Ağız tatlandıran halka tatlısı... Bütün bu damak çatlatan lezzetlerin fiyatları da uygun...

Fotoğraf: flypgs.com

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.