KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3402 %0,34
48,8683 %0,55
4.864,96 % 0,16
Ara
BBN Haber Yaşam Ayva tatlısı böyle hazırlanırsa lezzeti çok daha iyi oluyor: Birçok kişi bu sırları size vermez

Ayva tatlısı böyle hazırlanırsa lezzeti çok daha iyi oluyor: Birçok kişi bu sırları size vermez

Ayva tatlısını bu tarifle yapmalısınız

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ayva tatlısı, genellikle ayva meyvesi ile yapılan ve şeker, su ve limon suyu ile tatlandırılan bir tatlıdır. Ayva meyvesi rendelenerek veya dilimlenerek pişirilir ve üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Genellikle kış aylarında tüketilen bu tatlı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ayva tatlısı, hafif ekşi ve tatlı bir lezzete sahiptir ve genellikle tarçın veya karanfil gibi baharatlarla da tatlandırılabilir. Ayrıca üzerine ceviz veya fındık gibi kuruyemişler eklenerek de servis edilebilir. Ayva tatlısı, Türk mutfağının zengin tatlı çeşitleri arasında önemli bir yere sahiptir ve lezzetiyle sofraları süslemektedir.

maxresdefault-003.jpg

Ayva tatlısının faydaları herkesi şaşırtıyor. Lif kaynağı olan ayva tatlısı bağırsakları da çalıştırıyor. Uzun süre çalışmayan bağırsakların yumuşaması için ayva tatlısı ideal bir tatlıdır. Ayrıca kan şekerini dengeler. Vücuttaki lif oranını artırır. Bağırsaklar sağlıkla çalıştıkça oruç süreci daha sağlıklı geçer.

AYVA TATLISI TARİFİ

Malzemeler

4 adet ayva

4 yemek kaşığı şeker

1 tane çubuk tarçın

7 adet karanfil

Bir su bardağı su

Yapılışı

Ayvaların kaynatırken kararmaması için önceden limonlu suya bastırın. Bu sırada kabuklarını soyup çekirdeklerini ise kenara koyun. Çekirdeklerini ardından kaynatmak için kullanılması daha sağlıklı olacaktır.

Sonra ayvaları farklı bir tencereye alıp üzerine şeker tarçın karanfil su ve çekirdeklerini ekleyerek kaynatın. Ayvalar yumuşadıktan sonra çıkartın. Bir parça kaymak, fındık fıstık ne dilerseniz eklersiniz. Şifa olsun...

Kaynak: youtube.com, tgrthaber.com.tr