KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3507 %0,36
49,0543 %0,57
4.906,02 % 0,27
Ara
BBN Haber Yaşam Barbunya pişirirken kabuklanmasını önlemenin yolu! Böyle hazırlandığında daha lezzetli oluyor

Barbunya pişirirken kabuklanmasını önlemenin yolu! Böyle hazırlandığında daha lezzetli oluyor

Bu yöntemi uyguladığınızda barbunyalarınız hem kabuksuz olacak hem de daha lezzetli bir şekilde pişecektir. Afiyet olsun!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Barbunya, lezzetli ve besleyici bir baklagil türüdür. Ancak pişirme sırasında kabuklanma sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Kabuklanan barbunya, hem görüntü olarak hoş olmayan bir hal alır hem de pişme süresi uzar. Bu durumu önlemek için bazı püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Öncelikle barbunyalarınızı yıkayıp süzün. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Barbunyalar kaynamaya başladığında altını kısın ve yaklaşık 10 dakika haşlayın.

Bu aşamada sıcak suyun içerisine 1 çay kaşığı limon suyu eklemek kabuklanmayı engelleyecektir. Limon suyu, barbunyanın kabuklanmasını önlerken aynı zamanda rengini de koruyacaktır.

hq720-001.jpg

Daha sonra barbunyalarınızı süzüp soğuk suyla yıkayarak haşlama suyunu atın. Artık barbunyalarınız kabuklanmadan pişmeye hazır hale gelmiştir.

Barbunyanın Faydaları

Barbunya, sağlıklı beslenme için oldukça faydalı bir besindir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine yardımcı olur ve tokluk hissi sağlar. Aynı zamanda içerdiği protein, demir, potasyum ve folik asit ile vücut için önemli besinleri sağlar. Barbunya, kalp sağlığını destekler ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden koruyabilir. Tüm bu faydalarıyla barbunya, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.