KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1256 %0,26
48,1581 %0,27
4.595,78 % 0,75
Ara
BBN Haber Yaşam Biber dolması kuru mu oluyor? Bu püf noktalarla hazırlanan biber dolması asla kuru olmuyor

Biber dolması kuru mu oluyor? Bu püf noktalarla hazırlanan biber dolması asla kuru olmuyor

Bu püf noktaları göz önünde bulundurarak hazırladığınız biber dolması asla kuru olmayacak, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir sofrayla buluşturacaksınız.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Biber dolması yaparken sıkça karşılaşılan sorunlardan biri, dolmanın kuruluğudur. Ancak doğru yöntemlerle hazırlanan biber dolması asla kuru olmaz. İşte size biber dolmasını asla kuru olmayacak şekilde hazırlamanın püf noktaları:

1. Biberlerin İçini Doğru Oymak: Biberleri keserken sap kısmını kesip içini çıkarırken dikkatli olun. Biberin içini çok fazla oymamaya özen gösterin, aksi takdirde dolma kuruyabilir.

2. İç Harcın Doğru Hazırlanması: İç harcı hazırlarken pirinci önceden ıslatın ve suyunu süzün. İç harca ekleyeceğiniz kıyma, soğan, domates gibi malzemeleri de doğru oranlarda kullanarak harcın kıvamını dengede tutun.

3. Dolmaların Sıkı Şekilde Dizilmesi: Dolmaları tencereye yerleştirirken aralarında boşluk kalmamasına özen gösterin. Böylece dolmalar birbirine destek olacak ve kurumayacaktır.

4. Yeteri Kadar Suyun Eklenmesi: Tencereye yerleştirilen dolmaların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu sayede dolmalar pişerken kurumayacak ve lezzetini koruyacaktır

Güveçte Biber Dolması Tarifi Nasıldır?

Güveçte biber dolması, Türk mutfağının lezzetli ve göz alıcı bir yemeğidir. Bu geleneksel lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. İşte güveçte biber dolması tarifi:

Malzemeler:

maxresdefault-005.jpg

- 8 adet dolmalık yeşil biber
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


1. Dolmalık yeşil biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin.
2. Pirinci yıkayıp süzün ve bir kaba alın. Üzerine kıymayı, ince doğranmış soğanı, doğranmış maydanozu, taze naneyi, domates salçasını, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin.
3. Hazırladığınız iç harcı iyice yoğurun ve biberlerin içlerini bu harçla doldurun.
4. Dolmalık biberleri güveç kabına dizin.
5. Üzerlerine sıcak suyu ekleyin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler yumuşayana kadar pişirin.