KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9602 %0,55
47,9418 %0,62
4.412,26 % 0,66
Ara
BBN Haber Yaşam Biber salçası mı domates salçası mı? Salça mevsimi açıldı

Biber salçası mı domates salçası mı? Salça mevsimi açıldı

Salça mevsimi açıldı. Biber Salçası mı, Domates Salçası mı? Hangisini Nerede Kullanmalısınız? İşte detaylar...

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Kimi domates salçasına alışkın. Bütün yemeklerinde domates salçası kullanıyor. Kimileri de biber salçasına aşık, başta salça istemiyor. Ancak hem biber hem de domates salçası yemeklere hem lezzet katıyor hem de renk veriyor.

BİBER Mİ DOMATES Mİ?

Kimine göre ise farklı iki lezzetin karşılaştırması gereksiz. Domates salçası daha hafif, daha tatlımsı yiyeceklerle uyumlu. Biber salçasıyla ise daha keskin, daha rustic tatlar yakalanabiliyor.

HANGİ SALÇA NEREDE KULLANILIR?

Biber Salçası mı, Domates Salçası mı? Hangisini Nerede Kullanmalısınız?

Uzmanlara göre salça, yemeklerimize hem renk hem de lezzet katan önemli bir malzeme. Peki, hangi yemekte biber salçası, hangi yemekte domates salçası kullanmalıyız?

BİBER SALÇASI NERELERDE KULLANILIR?

Acı veya tatlı biber salçası yoğun aromaya sahiptir. Kebap ve et yemeklerinde daha baskın bir tat vermek için kullanılır. Kıymalı ve baharatlı yemeklerde ideal bir tercihtir.

DOMATES SALÇASI NERELERDE KULLANILIR?

Hafif ve tatlı bir aroma isteyen yemeklerde tercih edilir. Makarna soslarında ve sebze yemeklerinde kullanılır. Çorbalar ve zeytinyağlı yemeklerde şahane bir lezzet sunar.

Eğer daha yoğun ve baharatlı tatlar seviyorsanız, biber salçası; hafif, tatlı ve dengeli bir lezzet istiyorsanız, domates salçası tercih etmelisiniz.

Fotoğraf: olgugida.com.tr

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *