KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3102 %0,23
48,8410 %0,44
4.870,01 % 0,27
Ara
BBN Haber Yaşam Bilmeyen çok şey kaybediyor. Sivas'ta ve Tokat'ta yapılan bu yiyecek kısırdan daha lezzetli

Bilmeyen çok şey kaybediyor. Sivas'ta ve Tokat'ta yapılan bu yiyecek kısırdan daha lezzetli

Son dönemin en çok sevilen lezzetlerinden: Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarınızı bad ile deneyerek hem yöresel lezzetleri keşfedebilir hem de sevdiklerinize farklı bir alternatif sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Sivas ve Tokat yörelerine ait olan bad, kısırın lezzetini aratmayacak kadar lezzetli bir yiyecektir. Badın yapımı oldukça kolaydır ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. İşte size Sivas'a özgü bad tarifi:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1’er çay kaşığı tuz, pulbiber, kimyon, karabiber, kuru nane ve kuru reyhan, ceviz içi
  • 1 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 3 tane marul yaprağı
  • maydanoz
  • taze soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon

yanında yemek için

  • üzüm yaprağı bir deste

maxresdefault.jpg

Bad (Sivas Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkayalım ve bir tencerede pişmeye bırakalım, bu arada bizde sebzelerini yıkayıp doğrayalım.
  2. Bir kaba salçaları alalım, üzerine baharatları dökelim ve bekletelim.
  3. Pişen yeşil mercimeği bir leğene alalım, sıcakken üzerine hemen kısırlık bulgurunu ekleyelim ve ıslanmaya bırakalım.
  4. Mercimeğin suyu ile salça ve baharatları ıslatalım ve iyice ezelim.
  5. Salça kavrulmaz sadece ıslatılır, sonra sırasıyla sebzeleri sonra salçasını en sonda yağını ve cevizini ekleyip karıştıralım, sulu olmasına dikkat edelim. Katı olmayacak, sonra servis tabaklarına alalım.
  6. Badımızı yanında üzüm yaprağıyla yenen bu kısır çok lezzetli oluyor, ben sivaslı bir komşumdan öğrendim. Üzüm yaprağını badın üzerine bırakıp içine iyice batırarak yeniyor harika bir lezzet tavsiye ederim. Afiyet olsun artık baharda yavaş yavaş kısırlar yavaş yavaş yenmeye başlar.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com