Bol köpüklü kahvenin sırrını usta kahveciler açıkladı! İşte kahveye lezzet katan tüyo
Bol köpüklü Türk kahvesi pişirmek için bu püf noktalarına dikkat etmek, lezzetli ve görsel olarak çekici bir kahve elde etmenizi sağlayacaktır.
Türk kahvesi, ülkemizin geleneksel içeceklerinden biridir ve özellikle bol köpüklü olması tercih edilir. Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için bazı püf noktaları bilmek, lezzetli bir kahve deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır. İşte bol köpüklü Türk kahvesi pişirmek için bilmeniz gerekenler:
BOL KÖPÜKLÜ KAHVVENİN SIRRI!
İşte, kahveyi pişirirken içine ekleyeceğiniz tek malzeme ile kaynama ve demlenme süresi arasındaki dengeyi buldunuz! Bol köpüklü Türk kahvesi için:
Türk kahvesini pişirirken içerisine bir kalıp buz eklemeniz gerekiyor
Bir kalıp buz, Türk kahvesinin kaynama ve demlenme sürecini orantılar.
Türk kahvesinin yapısını hem daha kıvamlı yapan bu yöntem, tadını da daha yumuşak hale getirir.
Tadını ve kıvamını korumak için cezve içerisine kahvenizi pişirirken 1 kalıp buz eklemeniz yeterli.
İşte, bol köpüklü kahvenin sırrı bu kadar basit!
Kaynak. haber7
Kaynak:BBN