KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2975 %0,26
48,7847 %0,47
4.857,02 % -0,73
Ara
BBN Haber Yaşam Borcamda damak çatlatacak kolay yaş pasta tarifi - İftar sonrası için yapabilirsiniz

Borcamda damak çatlatacak kolay yaş pasta tarifi - İftar sonrası için yapabilirsiniz

İftar sonrasına evde pasta yapmak istiyorsanız bu tarif işinizi kolaylaştıracak

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu kolay yaş pasta tarifi ile misafirlerinizi veya sevdiklerinizi mutlu edecek, pratik ve lezzetli bir pasta hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Güzel bir pasta yemek öyle sandığınız kadar zahmetli değil. Kolayca yapabileceğiniz hem de çok lezzetli bir yaş pastayı sizinle paylaşıyoruz. İşte borcamda damak çatlatacak kolay yaş pasta tarifi...

Borcamda damat çatlatacak kolay yaş pasta tarifi

Gerekli malzemeler:

Kek harcı için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (125 ml) (krem şanti için)

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket sütlü çikolata

Yapımı:

  1. 3 yumurta ve şekeri bir çırpma kabında köpüklenene kadar iyice çırpın.
  2. Süt, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpmaya devam edin.
  3. Pürüz kalmayana kadar karıştırdıktan sonra bir borcamın tabanını ve kenarlarını yağlayın.
  4. Kek hamurunu borcama dökün ve havasının çıkması için 2-3 kez borcamı yavaş yavaş tezgaha vurun.
  5. 170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  6. Muhallebi yapmak için 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker ve 4 su bardağı sütü tencereye alarak karıştırın.
  7. Ardından ocağın altını açın ve karıştıra karıştıra muhallebiyi pişirin.
  8. Kıvamını alıp da göz göze olmaya başladığında 1 paket vanilin ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
  9. Muhallebiyi başka bir kaba alarak soğutun.
  10. Streç filmi muhallebinin tam üzerine gelecek şekilde kapatın ki kabuklanmasın.
  11. Kekiniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
  12. Kek oda sıcaklığına geldiğinde üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip kenara alın.
  13. Muhallebi soğuduktan sonra streç filmi açıp çırpıcı ile kıvamını daha da açın.
  14. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip bir tur daha çırpın.
  15. Sonrasında sütünü çeken kekin üzerine kremayı döküp düzeltin.
  16. Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye 2.5 su bardağı süt ve 1 paket çikolata sosunu ekleyip karıştıra karıştıra sosu pişirin.
  17. Sos kıvamlandıktan sonra isterseniz bu noktada 1 tablet sütlü çikolatayı da ekleyin.
  18. Sos soğuduktan sonra pastanın üstüne döküp iyice yayın.
  19. Bu aşamadan sonra mümkünse 1 gece, değilse 2 saat kadar beklettikten sonra istediğiniz şekilde keserek servis edebilirsiniz.
  20. Üzeri için isterseniz çeşitli süslemeler de kullanabilirsiniz.
  21. Afiyet olsun.

Kaynak: haberciniz

Kaynak:BBN