KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3526 %0,37
49,0772 %0,57
4.903,98 % 0,23
Ara
BBN Haber Yaşam Bozulmayan reçel yapmanın yolu! İşte reçel yaparken dikkat etmeniz gereken 6 şey

Bozulmayan reçel yapmanın yolu! İşte reçel yaparken dikkat etmeniz gereken 6 şey

Bozulmayan reçel yapmanın temel prensiplerini uygulayarak evinizde uzun süre taze ve lezzetli reçeller hazırlayabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Reçel yapmak, meyve severlerin favori aktivitelerinden biridir. Ancak reçel yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Doğru yöntemlerle hazırlanan reçeller uzun süre tazeliğini korur ve bozulmaz. İşte bozulmayan reçel yapmanın altın kuralları:

1. Hijyen Kurallarına Dikkat Edin: Reçel yaparken kullanacağınız tüm malzemelerin temiz olmasına özen gösterin. Kullanacağınız kavanozları ve kapaklarını sıcak suyla yıkayarak sterilize edin.

2. Doğru Oranlarda Şeker Kullanın: Reçel yaparken meyvenin miktarına göre doğru oranda şeker kullanmak önemlidir. Şeker, reçelin doğal koruyucusudur ve mikropların üremesini engeller.

3. Limon Kullanın: Limon, reçelin doğal bir koruyucusudur. Limon suyu ekleyerek reçelin dayanıklılığını artırabilirsiniz.

4. Kaynatma Süresine Dikkat Edin: Reçeli kaynatırken süreye dikkat edin. Meyvenin cinsine göre kaynatma süresi değişebilir. Kaynatma süresini aşmamaya özen gösterin.

5. Sıcak Kavanozlara Doldurun: Reçeli kaynattıktan sonra sıcak kavanozlara doldurun ve hemen kapatın. Sıcaklığı sayesinde kavanozun içindeki hava azalacak ve reçelin bozulma riski azalacaktır.

6. Kavanozları Ters Çevirin: Reçeli kavanozlara doldurduktan sonra kavanozları ters çevirerek soğumalarını sağlayın. Bu yöntemle vakum oluşacak ve reçelin bozulma riski en aza inecektir.