Bu 5 püf noktayı bilen daha iyi dolma pişiriyor! Dolmaya lezzet katan tüyo

Bugün sizlere dolma pişirmenin incelikleri hakkında bilgi vereceğiz. Dolma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru tekniklerle pişirildiğinde gerçekten enfes bir lezzet ortaya çıkar. İşte dolmaya lezzet katan 5 püf nokta:
Bu 5 püf noktayı bilen daha iyi dolma pişiriyor! Dolmaya lezzet katan tüyo

Dolma yaparken bu püf noktalara dikkat ederek, daha lezzetli ve göz alıcı dolmalar elde edebilirsiniz.

Bugün sizlere, dolma pişirmenin inceliklerinden bahsedeceğiz. Dolma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru tekniklerle pişirildiğinde enfes bir lezzet ortaya çıkar. İşte dolmaya lezzet katan 5 püf nokta:

SEBZELERİ DOĞRU TEMİZLEMEK GÖRÜNTÜYÜ ETKİLER

Lezzetli bir dolma için ilk olarak biberleri ya da dolduracağınız sebzeleri doğru hazırlamanız gerekiyor. Örneğin biber dolması yapacaksanız, kesinlikle biberlerin sap kısmını kesip içerisini temizlemeniz ve ardından biberleri doldurmanız öneriliyor. Ancak buradaki püf nokta, biberleri temizlerken biberin dış kısmını yırtmamak.

hq720.jpg

DOLMANIN İÇ HARÇ MALZEMELERİ LEZZETLE İLGİLİDİR

Dolmanın lezzetli olmasını istiyorsanız, içerisine koyacağınız malzemeyi iyi seçmeniz ve ne koyacağınızı bilmeniz gerekiyor. Birçok farklı malzemeyle hazırlanabilse de pirinç, kıyma, soğan, domates, biber ve baharatlar biber dolmasının ana malzemesini oluşturuyor. Bu malzemeler kaliteli ve taze seçildiğinde biber dolması daha lezzetli bir hale geliyor. Ayrıca hemen belirtelim biber dolmasını etli değil, zeytinyağlı yapmak istiyorsanız, içerisine kıyma koymamamınız gerekiyor.

SIKI DOLDURMA YAPMAK DAĞILMAMIŞ BİR HARÇ DEMEKTİR

Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine sıkıca doldurmak, daha lezzetli bir biber dolması yemenizi de sağlıyor. Aslında bu püf nokta her dolma için geçerli oluyor. Zira hafifçe bastırarak tam doldurulan sebzeler pişme esnasında daha sıkı duruyor. Dolayısıyla da dağılmamış bir iç harç yemek mümkün oluyor.

DOĞRU PİŞİRME YÖNTEMİNİ SEÇERKEN DİKKAT!

Pişirme yöntemini doğru seçmek, lezzetli bir dolma yemenin başka bir püf noktasını oluşturuyor. Genellikle tencere ya da fırınlama usulü hazırlanabilen biber dolması, tencerede pişirilirken dik ve sıkı bir şekilde dizilirken; fırında pişirileceği zaman yatay ve daha seyrek bir şekilde diziliyor. Bu ayrımı bilirseniz, kesinlikle biber dolmanızın iyi pişmesi daha kolay oluyor.

SERVİSTEN ÖNCE MUTLAKA SON DOKUNUŞU YAPMAK GEREKİR

Gelelim servise. Lezzetli bir biber dolması hazırlasanız da eksik bir servisle lezzeti tamamlamanız ünlü şeflere göre mümkün değil. Klasik olarak yoğurtla servis edilen biber dolmasına servisten önce limon suyu eklemeyi öneren uzman isimler, limon suyunun dolmanın aromasını arttırdığını ve daha ferah bir tat almayı sağladığını hatırlatıyor.

Kaynak: milligazete.com.tr,

Kaynak:BBN