Bu çaydan 1 bardak içmek bile çok etkiliymiş. İşte kuşburnu çayının bilinmeyen etkisi

Tüm bu faydalarıyla kuşburnu çayı, düzenli tüketildiğinde vücut üzerinde olumlu etkiler bırakan sağlıklı bir içecek olarak öne çıkmaktadır.
Bu çaydan 1 bardak içmek bile çok etkiliymiş. İşte kuşburnu çayının bilinmeyen etkisi

Kuşburnu çayı, son zamanlarda popülerliği artan sağlıklı içecekler arasında yerini almış durumda. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen bu çay, aslında birçok faydasıyla dikkat çekiyor. Kuşburnu çayının bilinmeyen etkileri üzerine yapılan araştırmalar, bu içeceğin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymaktadır.

Kuşburnu çayı, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sayede vücut direncini artırarak hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve yaşlanmayı geciktirir.

maxresdefault-006.jpg

KUŞBURNU ÇAYININ TARİFİ

Kuşburnu Çayı Nasıl Demlenir?

Kurutulmuş kuşburnunu iyice yıkayınız.
Bir su bardağına 2 veya 3 çay kaşığı su ekleyiniz.
Suyun içine yıkadığınız kuşburnunu ekleyin.
Ocakta 10-15 dakika suyu kaynatabilirsiniz.
Kaynatma aşamasından sonra ocağın altını kapatın.
10 dakika demlenmeye bırakın.
Dilerseniz kuşburnu meyvesinin yapraklarını da çayınıza ilave edebilirsiniz.

Not: Kuşburnu hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, çayınızı fazla kaynatmamak olacaktır. Yüksek ısıya devamlı maruz kalan meyvenin vitaminleri ölür. Bunun yanında içerisindeki minerallerden faydalanamazsınız. Kuşburnu çayınızı dilerseniz sade veya şekerle tüketebilirsiniz. Farklı aromalarla lezzetlendirmek için tarçın ve elma kurusu da kullanabilirsiniz. Kuşburnu çayının günlük tüketim dozunun günde 2 fincan olması idealdir. Maksimum olarak günde 2 fincandan fazla içilmesi sağlık için zararlı olabilir.

Kaynak: sabah.com.tr

Kaynak:BBN