Yayınlanma:
Bunu Uygulayın Kekiniz Dağ Gibi Kabarsın! İşte Dağ Gibi Kabaran Kekin Püf Noktaları
Dağ gibi kabaran kek pişirmenin püf noktaları. Bu tekniklerle hazırlayacağınız kek çok daha lezzetli olacak
Bu püf noktalarını dikkate alarak kek yapmaya başladığınızda, kekinizin dağ gibi kabardığını ve mis gibi koktuğunu göreceksiniz. Şimdi bu püf noktalarını uygulayarak harika bir kek yapmaya ne dersiniz?
Bugün sizlere kek pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vereceğim. Kek yaparken en büyük hayaliniz, kekinizin dağ gibi kabarması ve mis gibi kokmasıdır değil mi? İşte size kekinizi dağ gibi kabartmanın püf noktaları!
DAĞ GİBİ KABARAN KEK TARİFİ
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- İsteğe bağlı olarak 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kekin Yapılışı;
- Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
- Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
- Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
- Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırmaya devam edin.
- Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, kek harcını kalıbın içerisine koyalım.
- Kalan harcı kabın içerisinden kaşıkla güzelce sıyırıp kalıbımızın üzerindeki kek harcını düzgün bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Dinlendirdiğiniz kekinizi ters çevirip kalıptan çıkarın.
- Dilimledikten sonra kekimizi servis edebilirsiniz.
Kekin Püf Noktaları;
- Kekiniz pişene kadar fırının kapağını açmayınız.
- Keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayrın.
Kaynak:BBN
Resmi İlanlar
Yaşam