KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3102 %0,23
48,8410 %0,44
4.870,01 % 0,27
Ara
BBN Haber Yaşam Bursa'da köylü kadınlar gözlemeyi böyle hazırlıyor. Gözleme asla hamur kalmıyor

Bursa'da köylü kadınlar gözlemeyi böyle hazırlıyor. Gözleme asla hamur kalmıyor

Peynirli gözleme tarifine hayran kalacaksınız. İşte lezzetli gözleme tarifinin detayları:

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bursa'da yaşayan köylü kadınlar, geleneksel gözleme tariflerini titizlikle hazırlamaktadır. Bu lezzetli atıştırmalık, ince hamurun içerisine çeşitli malzemelerin konulması ve sacda pişirilmesiyle elde edilmektedir. Gözleme yapımı, özellikle peynirli gözleme tarifi ile oldukça popülerdir.

Bursa'da köylü kadınlar tarafından hazırlanan bu nefis peynirli gözleme, yöresel lezzetler arasında önemli bir yere sahiptir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu atıştırmalık, misafirlerinize ikram etmek için harika bir seçenektir. Siz de evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz peynirli gözleme tarifi ile damakları şenlendirebilirsiniz.

hq720.jpg

Gözleme Tarifi Malzemeleri:

Gözleme Hamur İçin;

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4-5 su bardağı un
  • Tuz

Gözleme İçi İçin;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı Lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • Tuz

Gözleme Üzerine:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Gözleme Tarifi Hazırlanması:

  • Önce maya suda eritilir.
  • Unun içerisine eklenir ve tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Biraz dinlenmeye bırakılır.
  • Soğan doğranır, ıspanaklar ayıklanıp doğranır ve suyu sıkılır.
  • İçine peynir de ilave edilir, az tuzla harmanlanır.
  • Hamurdan ufak parçalar kopararak merdane ile açılır.
  • Açılan hamurun içerisine harcı konulur ve kapatılır.
  • Teflon tava ısıtılarak hazırlanan gözlemeler altı ve üstü çevrilerek pişmesi sağlanır.
  • Çıkardıktan sonra üzeri tereyağı ile yağlanır.
  • Servise hazırdır.
  • Afiyet olsun!