Canan Karatay açıkladı: Bundan yiyen doktor yüzü görmüyor ve 95 yaşına kadar yaşıyor

Canan Karatay açıkladı: Bundan yiyen doktor yüzü görmüyor ve 95 yaşına kadar yaşıyor
Canan Karatay'dan herkes için sağlıklı besin önerisi

Canan Karatay'ın son açıklamaları sağlık ve beslenme konularında önemli bir konuyu gündeme getirdi. Karatay, yaptığı açıklamada, belirli bir beslenme düzenine uyarak yaşam süresini uzatan insanların olduğunu belirtti. Bu konuda dikkat çeken bir iddiada bulunan Karatay, "Bundan yiyen doktor yüzü görmüyor ve 95 yaşına kadar yaşıyor" dedi.

Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi. Karatay, “Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler” dedi.

LAHANA FAYDALARI

1. Bağışıklık Sistemi Desteği: Lahananın içerisinde bulunan C vitamini, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede vücudumuz hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir.

2. Sindirim Sistemi Sağlığı: Lif bakımından zengin olan lahana, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Lifler sindirim sürecini düzenler ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını önler.

3. Kansere Karşı Koruma: Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve böylece kansere karşı koruyucu etki gösterir.

4. Kolesterol Düzeyini Dengeleme: Lahananın içerdiği lifler, kolesterol seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur. Bu da kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.

5. Göz Sağlığına Katkı: A vitamini bakımından zengin olan lahana, göz sağlığını korumak ve göz hastalıklarına karşı direnç oluşturmak için önemli bir besindir.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN