KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3314 %0,37
49,0397 %0,61
4.896,60 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam Canan Karatay onaylı; Üstelik böreklere eklendiğinde lezzeti bile artıyor

Canan Karatay onaylı; Üstelik böreklere eklendiğinde lezzeti bile artıyor

Cevizli börek son dönemin en çok sevilenleri arasında yer alıyor. Peki cevizli börek nasıl yapılır? İşte bilmeniz gerekenler

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 3 dk

Cevizli börek, yapımı kolay ve lezzetiyle her damak tadına hitap eden bir börek çeşididir. İster kahvaltıda ister çay saatinde ister akşam yemeği olarak servis edebileceğiniz bu böreği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin. Yumuşak bir hamur elde etmeniz önemlidir.
  • Mayalanma işlemini hızlandırmak için ılık bir ortamda bekletebilirsiniz.
  • Cevizli harcı hazırlarken tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Börekleri fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürmek böreklerin daha güzel kızarmasını sağlayacaktır.
  • Cevizli börekleri fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Malzeme Listesi

hq720.jpg

3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
1/2 yemek kaşığı kırmızı biber
1 tutam tuz ve sirke
2 adet büyük soğan
50 gr margarin
200 gr organik iç ceviz
2 demet maydanoz
1 tutam karabiber, tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı hamur açmak için un

(10 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Kuru maya, şeker, yarım bardak ılık su ve biraz unla bir ön hamur hazırlayın. Bu hamuru on dakika bekleterek içine kalan un ve suyu katın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Mayalanması için bir saat ılık bir köşede bekletin.

Adım 2

Hamur mayalanırken soğanları kıyın, margarinle kavurun. Cevizleri ve maydanozu bıçakla kıyın. İyice yumuşayan soğana tuz, karabiber, maydanoz ve cevizi karıştırarak ateşten alın. Cevizli harcı ve hamuru ikiye bölün.

Adım 3

Unlanmış tezgahta hamur parçalarını oklavayla, ince bir yufkayla elde edilecek şekilde açın. Açtığınız hamurları on dakika dinlendirdikten sonra bir bardak yağ ile iyice yağlayın. Hazırlanan harcı, açılan hamurun üzerine sürün. Bıçak yardımıyla ortasından bir yuvarlak kesin. Kenarlarından da 8 parça kesin. Ortaya çıkan 9 parçayı üst üste koyun. Ardından kenarlarından büzülerek bir tabağa alın. Açılırken yağlarının fışkırmaması için hamuru buzdolabına koyarak bekletin.

Adım 4

Bu sırada diğer iki hamur da açılıp onlara da aynı işlem uygulayarak buzdolabına koyun. Tüm hamurlar bitince buzdolabına koyulan ilk hamur alınarak hamuru açın. Fırın tepsisi tereyağıyla yağlayın ve açılan ilk hamur tepsiye yayın. Üzerine kıymalı harcın yarısını koyun ve diğer hamur da açılarak üzerine kapayın. Harcın kalan yarısı da bu kata yayın.

Adım 5

Son hamur da açılarak böreğin son katı olarak üstüne koyun ve üzerine yumurta sürün. Çörek otu ve susam da serpilerek 170 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Kaynak: Mynet.com, youtube.com