KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2986 %0,23
48,5630 %0,44
4.857,67 % 0,25
Ara
BBN Haber Yaşam Canan Karatay'dan et pişireceklere uyarı: Et böyle pişirilirse asla yavan olmuyor ve daha lezzetli oluyor

Canan Karatay'dan et pişireceklere uyarı: Et böyle pişirilirse asla yavan olmuyor ve daha lezzetli oluyor

Lezzetli et pişirmenin püf noktaları. Et bu tarifle hazırlanırsa çok daha lezzetli oluyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Canan Karatay'dan et pişirme konusunda önemli bir uyarı geldi. Karatay, etin doğru pişirme yöntemiyle yavan olmadığını ve daha lezzetli hale geldiğini belirtiyor.

Etin pişirilme yöntemi, lezzetinin yanı sıra besin değerini de etkileyebilir. Doğru pişirme yöntemiyle etin içindeki besin maddeleri korunurken, aynı zamanda lezzeti de artırabilir.

Karatay'a göre, etin doğru pişirme yöntemiyle yavan olmadığını göstermek için şu önerilerde bulunuyor:

Kırmızı etin sağlık için faydalarını saymakla bitiremeyen Canan Karatay, kırmızı etin pişirilme yönteminin ve hazırlanmasının kanser sebebi olabileceğini belirtiyor. Pişirirken doğallığını kaybetmiş ve bozulmuş trans yağların kansere neden olduğunu söyleyen Karatay, kırmızı etin kendi başına kanserojen olmadığını ifade ediyor. Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı etin gezen hayvanların eti olduğunu anlatıyor. Peki, kırmızı et nasıl pişirilmeli, kırmızı ette neye dikkat edilmeli? İşte tüm cevaplar...

ET NASIL PİŞİRİLİR?

Et, ızagara yapılırken önce harlı, sonra ağır ateşte pişirilmelidir. Böylece kabuk yapan etin suyu dışarı çıkmaz.

Haşalama yaparken ete kaynar su ilave ederek haşlayın. Et yumuşamaya başladığında tuz ekleyin.

Kebaplarda ve sulu yemeklerde ilk önce biraz yağ ilavesiyle hiç su konulmadan bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Et pişecekse çok az sıcak su eklenir.

ETE HANGİ BAHARATLAR UYGUN OLUR?

Karabiber, tarçın, pulbiber ve karabiber gibi baharatlar yemek çeşidine göre eklenebilir.

KIRMIZI ET ALIRKEN PÜF NOKTALAR

Dokunduğunuzda parmağınızı ıslatmıyorsa et tazedir.

Işık sizi yanıltmasın. Bozulan et morumsudur. Kolay parçalanır, ıslaktır, dokunduğunda ele yapışır. Taze et pembe ve kırmızı tonlarındadır.

lamb-1427091-640.jpg

Bozuk et kötü kokar.

Kıyma alırken gözünüzün önünde çektirmeye dikkat edin.

Ete parmağınızı bastırdığınızda etin üzerinde parmak izi hemen kayboluyorsa tazedir. Parmak izi kalıyorsa et bayattır.

Kaynak: Aksam.com.tr , youtube.com