KONYA HABER
Konya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2421 %0,44
48,3440 %0,72
4.756,89 % 1,39
Ara
BBN Haber Yaşam Canan Karatay'ın en sevdiği turşu. Faydaları da saymakla bitmiyor. Suyu çok daha faydalıymış

Canan Karatay'ın en sevdiği turşu. Faydaları da saymakla bitmiyor. Suyu çok daha faydalıymış

Lahana turşusu, yemeklerinizin yanında veya atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz sağlıklı bir seçenektir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Canan Karatay'ın en sevdiği turşu olan lahana turşusu, pek çok faydasıyla bilinmektedir. Özellikle suyunun oldukça faydalı olduğu belirtilmektedir. Lahana turşusunun sindirim sistemine olumlu etkileri bulunmaktadır. Lif bakımından zengin olan lahana turşusu, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilmektedir.

LAHANA TURŞUSU TARİFİ


Turşu yapımı Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle kış aylarında tüketilen turşular, hem sağlıklı beslenmeye katkı sağlar hem de yemeklere lezzet katar. İşte size lezzetli bir lahana turşusu tarifi:

Malzemeler:


- 1 adet orta boy lahana
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre su

Yapılışı:


1. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın ve büyük bir kavanoza yerleştirin.
2. Havuçları ince dilimler halinde doğrayın ve lahanaların üzerine ekleyin.
3. Sarımsakları soyun ve bütün olarak kavanoza ekleyin.
4. Diğer bir kapta suyu, tuzu, şekeri, sirkeyi ve salçayı karıştırın ve kavanoza dökün.
5. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve en az 1 hafta boyunca güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.
6. Turşunuz hazır olduğunda afiyetle tüketebilirsiniz.