Canan Karatay'dan et pişireceklere uyarı: Et böyle pişirilirse asla yavan olmuyor ve daha lezzetli oluyor

Canan Karatay'dan et pişireceklere uyarı: Et böyle pişirilirse asla yavan olmuyor ve daha lezzetli oluyor

Lezzetli et pişirmenin püf noktaları. Et bu tarifle hazırlanırsa çok daha lezzetli oluyor

Canan Karatay'dan et pişirme konusunda önemli bir uyarı geldi. Karatay, etin doğru pişirme yöntemiyle yavan olmadığını ve daha lezzetli hale geldiğini belirtiyor.

Etin pişirilme yöntemi, lezzetinin yanı sıra besin değerini de etkileyebilir. Doğru pişirme yöntemiyle etin içindeki besin maddeleri korunurken, aynı zamanda lezzeti de artırabilir.

Karatay'a göre, etin doğru pişirme yöntemiyle yavan olmadığını göstermek için şu önerilerde bulunuyor:

Kırmızı etin sağlık için faydalarını saymakla bitiremeyen Canan Karatay, kırmızı etin pişirilme yönteminin ve hazırlanmasının kanser sebebi olabileceğini belirtiyor. Pişirirken doğallığını kaybetmiş ve bozulmuş trans yağların kansere neden olduğunu söyleyen Karatay, kırmızı etin kendi başına kanserojen olmadığını ifade ediyor. Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı etin gezen hayvanların eti olduğunu anlatıyor. Peki, kırmızı et nasıl pişirilmeli, kırmızı ette neye dikkat edilmeli? İşte tüm cevaplar...

ET NASIL PİŞİRİLİR?

Et, ızagara yapılırken önce harlı, sonra ağır ateşte pişirilmelidir. Böylece kabuk yapan etin suyu dışarı çıkmaz.

Haşalama yaparken ete kaynar su ilave ederek haşlayın. Et yumuşamaya başladığında tuz ekleyin.

Kebaplarda ve sulu yemeklerde ilk önce biraz yağ ilavesiyle hiç su konulmadan bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Et pişecekse çok az sıcak su eklenir.

ETE HANGİ BAHARATLAR UYGUN OLUR?

Karabiber, tarçın, pulbiber ve karabiber gibi baharatlar yemek çeşidine göre eklenebilir.

KIRMIZI ET ALIRKEN PÜF NOKTALAR

Dokunduğunuzda parmağınızı ıslatmıyorsa et tazedir.

Işık sizi yanıltmasın. Bozulan et morumsudur. Kolay parçalanır, ıslaktır, dokunduğunda ele yapışır. Taze et pembe ve kırmızı tonlarındadır.

lamb-1427091-640.jpg

Bozuk et kötü kokar.

Kıyma alırken gözünüzün önünde çektirmeye dikkat edin.

Ete parmağınızı bastırdığınızda etin üzerinde parmak izi hemen kayboluyorsa tazedir. Parmak izi kalıyorsa et bayattır.

Kaynak: Aksam.com.tr , youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN