KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3417 %0,30
48,7129 %0,51
4.852,97 % 0,30
Ara
BBN Haber Yaşam Çay acı mı oluyor? İşte çay demlerken gözden kaçırmamanız gereken önemli uyarı

Çay acı mı oluyor? İşte çay demlerken gözden kaçırmamanız gereken önemli uyarı

Çay demlerken gözden kaçırılan bazı önemli detaylar, çayın lezzetini doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle, çay demlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Çay demlendikten sonra hemen servis etmeye özen gösterin. Demlenmiş çayın uzun süre beklemesi, lezzetini olumsuz etkileyebilir. Taze demlenmiş çayın tadını en iyi şekilde alabilmek için hemen servis yapmaya özen gösterin. Çayı demledikten sonra bekletirseniz tadı acır ve demir gibi kötü bir aromaya sahip olur.

Peki çay demlerken dikkat edilmesi gereken diğer püf noktalar nelerdir?

1. Kaliteli su kullanın: Çayın lezzetini belirleyen en önemli faktörlerden biri kullanılan suyun kalitesidir. İçme suyu veya filtrelenmiş su kullanmaya özen gösterin. Su ne kadar temiz ve kaliteli olursa, çayınız o kadar lezzetli olacaktır.

2. Doğru demleme süresini ayarlayın: Çayın demlenme süresi, lezzeti üzerinde büyük etkiye sahiptir. Genellikle siyah çay için 3-5 dakika, yeşil çay için ise 2-3 dakika demleme süresi idealdir. Bu sürelerin dışına çıkmamaya özen gösterin.

3. Demlik seçimine dikkat edin: Çay demlemek için uygun bir demlik seçmek de önemlidir. Cam veya porselen demlikler, çayın lezzetini koruması açısından daha uygun olacaktır. Ayrıca, demlik temizliğine de özen göstererek çayınızın lezzetini arttırabilirsiniz.

4. Çayın miktarını ayarlayın: Demlikte kullanacağınız çay miktarı da önemlidir. Genellikle 1 litre su için 1 yemek kaşığı çay kullanmak idealdir. Ancak kişisel tercihlere göre bu miktarı ayarlayabilirsiniz.

ÇAY DEMİNİ ATMAYIN

Ensonhaber.com sitesindeki habere göre; Demlikte kalan çayın demi boğaz ağrılarını geçirmek için son derece etkilidir. Çayın posasını süzdükten sonra soğuyan demi boğaz ağrılarında gargara olarak kullanabilirsiniz.

4272473.jpg

Çay cildinizdeki yaraların temizlenmesine ve hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Yara bulunan kısma pamuk yardımıyla uygulayarak bu faydasından yararlanabilirsiniz.

Çayın buzdolabında oluşan kötü kokuları yok edeceğini biliyor muydunuz? Demlikte kalan çayın posalarını kurutup, bir kap içerisinde buzdolabının orta kısmına koyun. Bu sayede kokudan eser kalmayacaktır.

Çay posası ayak kokusunuda ortadan kaldırır. Ayaklarınızı iyice demlenmiş çayla karıştırdığınız ılık suda yaklaşık 20 dakika kadar bekletin ve ayak kokusundan kurtulun.

Aynalarınızı parlatmak için kalan çay demini soğuk suyla tekrar sulandırıp kullanabilirsiniz. Çay demi ahşap temizliğinde olduğu gibi aynaları parlatma konusundada etkilidir.