Çerez gibi biten kurabiyenin püf noktası. Evdeki malzemelerle hazırlayabilirsiniz
Kurabiye, genellikle un, şeker, yağ ve yumurta gibi malzemelerin karıştırılmasıyla yapılan, fırında pişirilerek hazırlanan bir tür tatlı atıştırmalıktır. Kurabiyeler genellikle çeşitli şekillerde ve lezzetlerde hazırlanabilir ve çay veya kahve ile birlikte tüketilebilir. Ayrıca kurabiyeler, farklı malzemeler eklenerek zenginleştirilebilir ve çeşitli soslar veya kremalarla da servis edilebilir. Türk mutfağında tatlı ve tuzlu olmak üzere çok sayıda kurabiye tarifi yer almaktadır. Türkiye'deki bir çok pastanede kurabiye satılır. Pastanelerde satılan kurabiyeler çok lezzetli olmaktadır. Evde de pastanelerdeki kadar lezzetli kurabiye pişirmek mümkündür.
PASTANE USULÜ KURABİYE TARİFİ
Karar.com sitesinde yer alan bir içerikte; Pastane usulü gevrek kurabiye tarifinin detayları paylaşıldı. İşte evde kurabiye pişirirken mutlaka denemeniz gereken o tarif
MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket oda ısında yumuşamış margarin (250 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı (Akı bulamak için)
1 yemek kaşığı kuru çay
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu (10 gram)
1 paket vanilya (5 gram)
4 ,5 veya 5 su bardağı un
Bulamak için;
Yumurta akı
Çekilmiş fındık içi
YAPILIŞI
Enfes çaylı kurabiye tarifimiz için öncelikle yoğurma kabına margarini, toz şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarısını alıp karıştırın. Ardından üzerine kuru çayı ekleyin. Daha sonra kabartma tozunu ve unu az az ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin. Yoğurduğunuz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra fındık içine batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve soğuyunca servis yapın
Pişirdiğiniz kurabiyelerinizi çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Kurabiyelerinizi ağzı kapalı bir saklama kabında ve güneş almayan bir yerde muhafaza ediniz.
Kaynaklar: Karar.com
Kaynak:BBN