Ciğer sote nasıl hazırlanır? İşte ciğer sotenin lokum gibi olmasını sağlayacak yöntem
Ciğer sote, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, ciğer sote nasıl hazırlanır? İşte ciğer sotenin lokum gibi olmasını sağlayacak yöntem...
Ciğer sote, lezzetli ve pratik bir yemek tarifidir. Ciğerin hızlıca pişirilmesi ve sebzelerle birlikte sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, hem günlük yemeklerde hem de özel davet sofralarında tercih edilen bir lezzettir. İşte ciğer sote tarifinin detayları:
Malzemeler:
- 500 gram dana ciğeri
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı:
1. Ciğerleri yıkayıp temizledikten sonra kuşbaşı doğrayın.
2. Soğanları yemeklik doğrayın, yeşil biberleri halka halka kesin ve domatesleri de küp küp doğrayın.
3. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Ardından doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
4. Soğanlar pembeleşmeye başladığında ciğerleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
5. Ardından yeşil biber ve domatesleri ekleyip karıştırın.
6. Sebzeler hafifçe yumuşayıp ciğerler de pişince tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
7. Ciğer soteyi sıcak olarak servis yapın.
Ciğer sote tarifi, pilav veya lavaş eşliğinde tüketebileceğiniz gibi, salata ile de sunabilirsiniz. Ayrıca isteğe bağlı olarak limon sıkarak da servis edebilirsiniz.
Kaynak:BBN