KONYA HABER
Konya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yaşam Çok konuşulacak projenin temeli Konya'da atıldı. Kültür dünyaya tanıtılacak

Çok konuşulacak projenin temeli Konya'da atıldı. Kültür dünyaya tanıtılacak

Türkiye'de şefler büyük birleşmeye imza attı. Temelleri Konya'da atılan TUGAFED büyük birleşme sonrasında dünyaya Türk yemeklerini tanıtacak

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Konya merkezli ilk Gastronomi federasyonu olma özelliği taşıyan başkanlığını Doç. Dr. Yılmaz Seçim'in yaptığı, kısa adı TUGAFED olan Türkiye Gastronomi Federasyonu gastronomi alanında tarihi bir adım attı. Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu, Türkiye Gastronomi Federasyonu ve Mutfak Profesyonelleri Federasyonu güçlerini birleştirerek Türkiye Gastronomi Konfederasyonu’nu kurdu. Konfederasyonun merkezi dünyanın ilk bilinen Aşçıbaşı olan ve adına anıt mezar yapılan gastronomi ve kültür şehri Konya olarak belirlendi.


TÜRK MUTFAĞI ULUSAL DÜZEYDE TEMSİL EDİLECEK 
Bu birleşme, Türk mutfak kültürünün ulusal düzeyde daha güçlü temsil edilmesini, uluslararası alanda ise daha görünür ve etkin olmasını amaçlıyor. Türkiye Gastronomi Konfederasyonu, yalnızca mutfak sanatlarının gelişimini değil, aynı zamanda gastronominin eğitim, turizm, sürdürülebilirlik ve kültürel diplomasi alanlarındaki etkisini de artırmayı hedefliyor.


WORLDCHEFS ÜYELİĞİ ONAYLADI
Kurulan konfederasyon, dünyanın en saygın ve etkin gastronomi örgütlerinden biri olan Dünya Aşçılar Birliği (WACS – Worldchefs)’a da resmen üye oldu. Böylece Türk mutfağı, küresel gastronomi ailesi içinde daha güçlü bir temsil gücüne kavuştu.
TARİHİ BİR GÜN
Türkiye Gastronomi Konfederasyonu Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bugün, mutfağımız adına tarihi bir gündür. Anadolu’nun binlerce yıllık mirasını, üç büyük federasyonun bir araya gelmesiyle daha güçlü bir yapı altında topluyoruz. Konya merkezli bu konfederasyon, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği değere ulaşması için öncü bir rol üstlenecektir. Dünya Aşçılar Birliği üyeliğimiz ise mutfağımızın küresel ölçekte daha çok ses getirmesinin önünü açacaktır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *