KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3152 %0,24
48,6900 %0,44
4.836,38 % -0,42
Ara
BBN Haber Yaşam Dikkat edilmezse mangal lezzetli olmuyor. Mangalda lokum gibi tavuk yapmanın püf noktası?

Dikkat edilmezse mangal lezzetli olmuyor. Mangalda lokum gibi tavuk yapmanın püf noktası?

Mangalda tavuk nasıl yapılır? İşte dışı çıtır içi lokum gibi olan tavuk pişirmenin sırrı. Bakın nasıl hazırlanmalıymış

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mangal keyfi yaparken bu püf noktalara dikkat ederek, lokum gibi lezzetli tavuklar hazırlayabilirsiniz.

Unutmayın, doğru malzemeler ve doğru tekniklerle hazırlanan tavuk mangalı herkesi mest edecek!

Mangal keyfi yaz aylarının vazgeçilmez aktivitelerinden biri. Ancak, dikkat edilmezse mangal lezzetli olmuyor. Özellikle tavuk mangalı yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

İşte size mangalda lokum gibi tavuk yapmanın püf noktaları!

•Sağlıklı, uygun fiyatlı, lezzetli ve güvendiğiniz bir marka tarafından üretilen tavuk etini seçin.

•Mangalınızın yerden biraz yüksek ve alttan hava alabilecek orta büyüklükte olmasına dikkat edin.

•Alacağınız kömürün kaliteli olmasına özen gösterin.

maxresdefault-003.jpg

•Kömürü rahat tutuşturmak için birkaç dal çırayı unutmayın.

•Mangal süresince kullanacağınız aletleri gözden geçirin (Maşa, ızgara, yelpaze, kesme tahtası vb..).

•Izgaranızı temizlemeyin.

•Tavuk etini daha da lezzetlendirmek adına önceden marine edebilir ya da soslayabilirsiniz. İçerisinde yağ, asit ve baharat olan her türlü sos tavuk etini marine etmek için idealdir.

Mangal yaparken

• Et ile kömür arasında yaklaşık 15 cm'lik bir mesafe bırakın. Bu mesafe etin yavaş yavaş pişmesini ve böylelikle daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlar.

• Tavuk etini mangal üzerinde yüksek ateşte uzun süre bırakmayın. Bu işlem zararlı maddelerin açığa çıkmasına neden olabilir.

• Küçük parçalı etler daha çabuk pişer, bu nedenle pişirme süresini azaltmak için küçük parçalı ürünler tercih edebilirsiniz.

• Kömür iyice kor haline geldikten sonra yani kömür közleştikten sonra pişirme işlemine başlamak en sağlıklı yöntemdir.

• Yapılan en önemli yanlışlardan biri de etlerin yanmaya yakın pişirilmesidir. Dışı kabuklaşmış, içi pişmemiş etler sağlığa zararlıdır.

• Bakteri ürememesi için çiğ etle pişmiş eti birbirine temas ettirmeden ayrı kaplarda muhafaza edin.

• Çiğ et için kullandığınız maşa ile pişmiş eti kullandığınız maşayı birbirinden ayrı tutun ayrıca et ürünleri ile sebzeleri ayrı ekipmanla kesin.

• Et pişirirken en önemli nokta, suyunun içinde kalmasıdır. Eti çatalla çevirirseniz, içindeki suyu ateşe akar ve etin tüm lezzeti gider. Bunun için maşa yardımıyla etleri çevirmek gerekir.

• Etin bir tarafı pişmeden çevirme yapmayın. Bu uygulama ile etleriniz daha sulu ve daha lezzetli olacaktır.

• Tavuk etlerinizi piştikten sonra servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirirseniz etin suyunun etin iç dokularına kadar dağılmasını sağlarsınız.

Kaynak: Dunya.com- Faruk Şüyün