Yayınlanma:
Doğru saklandığında asla bozulmuyor ve filizlenmiyor. Sarımsakları böyle saklamalısınız
Sarımsakların filizlenmesini önleyen tüyo. Asla sarımsaklar filizlenmeyecek
Sarımsak, mutfağımızda en çok kullandığımız temel besinlerden biridir. Lezzetli yemekler hazırlamak için olmazsa olmaz olan sarımsakları uzun süre taze tutmak da oldukça önemlidir.
Doğru saklama yöntemleriyle sarımsaklarınızı aylarca taze tutabilirsiniz.
Peki, sarımsakları nasıl saklamalıyız?
Kavanozda Koruyarak
- Kavanoz yöntemi, ayıklanmış sarımsak nasıl saklanır sorusunun en kolay yöntemidir.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve ölçünüze göre bir kavanoz içine alın.
- Kavanozun yarısını zeytinyağı ile doldurun.
- Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
- Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz.
- Kavanoz içindeki zeytinyağı azaldıkça üzerine yenisini eklemeyi unutmayın.
- Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına dikkat etmelisiniz.
- İçinde su bulunan kavanozlarda, sarımsakların bozulma riski daha yüksektir.
- Kavanozun kapağının da iyi şekilde kapalı olması gereklidir.
Rendeleyerek
- Taze sarımsak nasıl saklanır diye düşünenleri rahatlatacak bir öneri ile buradayız!
- Sarımsakları uzun süre saklamak ve kullanmak için denemeniz gereken bir yol da rendeleme yöntemidir.
- Rendeleme yöntemi ile sarımsakların kullanım tarihi geniş bir zaman dilimine yayılıyor.
- Dilediğiniz kadar sarımsağı rendeden geçirin ve bir miktar tuz ile karıştırın.
- Bozulmasını önlemek için de üzerine zeytinyağı ilave edin.
- Tuz ve yağ ile harmanlanan sarımsağı saklama kabında veya cam kap içinde koruyabilirsiniz.
- Bu yöntemi deneyerek yemeklerde ve salatalarda sarımsak kullanmak oldukça kolay ve zahmetsiz olacak.
- Rendelenmiş sarımsak ile mutfakta zaman kazanacaksınız.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com
Kaynak:BBN
Yaşam