KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Dolmaların içi iyi pişmiyor mu? İşte dolmaların içinin iyi pişmesini sağlayan tüyo

Dolmaların içi iyi pişmiyor mu? İşte dolmaların içinin iyi pişmesini sağlayan tüyo

Dolmaların içinin iyi pişmesi için dikkat edilmesi gereken bu püf noktaları takip ederek, lezzetli ve tamamen pişmiş dolmalar elde edebilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Dolma yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri dolmaların içinin yeterince iyi pişmemesi olabilir. Bu durum, dolmaların lezzetini olumsuz etkileyebilir ve tüketiciyi rahatsız edebilir. Dolmaların içinin iyi pişmesini sağlamak için ise bazı püf noktaları bulunmaktadır.

Biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak dolmanın iç malzemesinin tam olarak pişmesi ve lezzet kazanması oldukça önemlidir. İşte bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.


Biber dolmasının iç malzemesinin iyi pişmesi için işte bilmeniz gerekenler

36844.jpg

BİBER DOLMASI TARİFİ

Biber dolması malzemeler:

• Yarım kg dolmalık biber

• Her bibere 1 yemek kaşığı pirinç

• 1 yemek kaşığı salça

• Maydanoz

• 2-3 adet domates

• Karabiber

• Tuz

• Nane

• Sıvıyağ- zeytinyağı

Biber dolması yapılışı:

• Dolmalık biberlerin içlerini temizleyin.

• Domates ve soğanları küçük küçük doğrayın.

• Domatesin kenar kısımlarını biberlerinizin üzerini kapatmak için kullanacaksınız bu sebepten dolayı önce kapatmak için kullanacak kısımlarınız keserseniz daha iyi olur.

• Bir kaba hazırladığımız salça, pirinç, soğan, karabiber, domates, maydanoz, tuz, çok az sıvıyağ ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.

• Daha sonra bu harcı biberlere doldurun.

• İçine harç koyduğunuz biberleri, tencereye dizin.

• Harcı yaptığınız kabın içerisine sıcak su koyun.

• Göz kararı olacak şekilde biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğunuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyip ve eritin.

• Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına kadar dökün.

• Kesmiş olduğunuz domateslerle biberlerin üst kısımlarını kapatın.

• Daha sonra biberlerinizin üzerine çok az zeytinyağı veya sıvıyağ gezdirin.

• Yemeğinizi kısık ateşte pişirip biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla beraber sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet Olsun.