Dolmaların içi iyi pişmiyor mu? İşte dolmaların içinin iyi pişmesini sağlayan tüyo
Dolma yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri dolmaların içinin yeterince iyi pişmemesi olabilir. Bu durum, dolmaların lezzetini olumsuz etkileyebilir ve tüketiciyi rahatsız edebilir. Dolmaların içinin iyi pişmesini sağlamak için ise bazı püf noktaları bulunmaktadır.
Biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak dolmanın iç malzemesinin tam olarak pişmesi ve lezzet kazanması oldukça önemlidir. İşte bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.
Biber dolmasının iç malzemesinin iyi pişmesi için işte bilmeniz gerekenler
BİBER DOLMASI TARİFİ
Biber dolması malzemeler:
• Yarım kg dolmalık biber
• Her bibere 1 yemek kaşığı pirinç
• 1 yemek kaşığı salça
• Maydanoz
• 2-3 adet domates
• Karabiber
• Tuz
• Nane
• Sıvıyağ- zeytinyağı
Biber dolması yapılışı:
• Dolmalık biberlerin içlerini temizleyin.
• Domates ve soğanları küçük küçük doğrayın.
• Domatesin kenar kısımlarını biberlerinizin üzerini kapatmak için kullanacaksınız bu sebepten dolayı önce kapatmak için kullanacak kısımlarınız keserseniz daha iyi olur.
• Bir kaba hazırladığımız salça, pirinç, soğan, karabiber, domates, maydanoz, tuz, çok az sıvıyağ ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.
• Daha sonra bu harcı biberlere doldurun.
• İçine harç koyduğunuz biberleri, tencereye dizin.
• Harcı yaptığınız kabın içerisine sıcak su koyun.
• Göz kararı olacak şekilde biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğunuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyip ve eritin.
• Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına kadar dökün.
• Kesmiş olduğunuz domateslerle biberlerin üst kısımlarını kapatın.
• Daha sonra biberlerinizin üzerine çok az zeytinyağı veya sıvıyağ gezdirin.
• Yemeğinizi kısık ateşte pişirip biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla beraber sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet Olsun.
Kaynak:BBN