KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1680 %0,27
47,8949 %0,47
4.672,43 % 1,64
Ara
BBN Haber Yaşam Dolmalık biber seçerken dikkat etmeniz gereken 5 şey. Dolma daha iyi pişiyor

Dolmalık biber seçerken dikkat etmeniz gereken 5 şey. Dolma daha iyi pişiyor

Dolmalık biber seçerken bu 5 noktaya dikkat ederek, daha lezzetli ve düzgün pişmiş dolmalar elde edebilirsiniz

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Dolmalık biber, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Dolma yaparken doğru biberi seçmek, dolmanın lezzeti ve pişme süresi açısından oldukça önemlidir. İşte dolmalık biber seçerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta:

1. Boyut: Dolmalık biberlerin boyutu, içlerini doldururken ve pişirirken oldukça önemlidir. Orta boy veya büyük boy biberler tercih edilmelidir. Çok küçük biberler içlerini doldurmakta zorluk çıkarabilir, çok büyük biberler ise pişme süresini uzatabilir.

2. Şekil: Dolmalık biberlerin düz ve geniş olmaları tercih edilmelidir. Bu şekilde iç harcı rahatça doldurulabilir ve dolma daha düzgün bir şekilde pişer.

maxresdefault-001.jpg

3. Kabuk Kalınlığı: Dolmalık biberlerin kabuk kalınlığı da önemlidir. İnce kabuklu biberler daha çabuk pişerken, kalın kabuklu biberler daha uzun sürede pişebilir. Dolma için orta kalınlıkta kabuklu biberleri tercih etmek en uygunudur.

4. Taze ve Sert Olması: Dolmalık biberlerin taze ve sert olmaları önemlidir. Yumuşak veya çürümüş biberler dolma yapımı için uygun değildir. Biberin sapının taze ve yeşil olması, tazeliğinin bir göstergesidir.

5. Acılık Tercihi: Dolma yaparken biberin acılığı da önemlidir. Eğer acı seviyesine dikkat etmek istiyorsanız, biberin içindeki çekirdeklerini temizleyerek acısını azaltabilirsiniz. Daha fazla acı sevenler ise acı biber tercih edebilirler.