KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3332 %0,25
48,6575 %0,46
4.885,29 % 0,01
Ara
BBN Haber Yaşam Domates, Salatalık, Marul gibi sebzelerin çürümesini önleyen 3 yöntem! Saklarken deyin

Domates, Salatalık, Marul gibi sebzelerin çürümesini önleyen 3 yöntem! Saklarken deyin

Bu yöntemleri uygulayarak domates, salatalık, marul gibi sebzelerin çürümesini önleyebilir ve daha uzun süre taze bir şekilde kullanabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Domates, salatalık, marul gibi sebzelerin çürümesini önlemek için birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde sebzelerin dayanma süresini uzatarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte sebzelerin çürümesini önleyen 3 etkili yöntem:

4562880.jpg

1. Nemden Uzak Tutun: Sebzelerinizi saklarken nemden uzak tutmaya özen gösterin. Nem, sebzelerin çabuk çürümesine neden olabilir. Bu nedenle sebzelerinizi saklamak için nemli olmayan bir ortam tercih edin. Ayrıca buzdolabında saklarken sebzelerinizi hava alabilen kapalı kaplarda veya poşetlerde saklamak da nemin sebzelerin üzerinde birikmesini engelleyerek çürümeyi önleyebilir.

2. Sıcaklık Kontrolü: Sebzeler genellikle belirli bir sıcaklık aralığında saklandıklarında daha uzun süre taze kalırlar. Bu nedenle sebzelerinizi sakladığınız ortamın sıcaklığını kontrol etmekte fayda var. Genellikle buzdolabının sebze bölmesi, sebzelerin taze kalması için ideal bir sıcaklık sunar. Ancak her sebzenin farklı saklama sıcaklıkları olabileceğinden, bu konuda biraz araştırma yapmanız faydalı olacaktır.

3. Havalandırma: Sebzeleri sakladığınız ortamın havalandırılmasına dikkat edin. Sebzeler, havasız ortamlarda daha çabuk çürüyebilir. Bu nedenle sebzelerinizi sakladığınız kapların veya poşetlerin hava alabilen özellikte olmasına özen gösterin. Ayrıca düzenli aralıklarla sebzelerinizi kontrol ederek havalandırma işlemini yapmanız da çürümeyi önlemek adına önemli bir adım olacaktır.