Domates seçerken bilmeniz gerekenler! Salça yaparken kesinlikle dikkat etmelisiniz...

Domates seçerken bilmeniz gerekenler! Salça yaparken kesinlikle dikkat etmelisiniz...
Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak, salça yapımı için en uygun domatesleri seçebilirsiniz. Bu sayede, lezzetli ve kaliteli bir salça elde etmeniz mümkün olacaktır.

Domates seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Salça yapımı için en uygun domates nasıl seçilir? İşte bu konuda bilmeniz gerekenler...

Bir Domatesin İyi mi Kötü mü Olduğunu Anlamanın 3 Yolu

Görsel İnceleme: Bir domatesin durumunu değerlendirmenin ilk adımı görsel incelemedir. Bir veya iki çürük nokta normaldir ve bunları keserek geri kalan domatesi kullanabilirsiniz. Ancak domatesin tamamının lekelerle dolu olması, çürümeye başladığını gösterebilir. Çürümüş bir domates sıvı sızdırabilir, bu nedenle altında bir su birikintisi olup olmadığını kontrol edin.

maxresdefault-001.jpg

Koklama: Domatesinizin kokusu onun durumu hakkında size ipuçları verebilir. Eğer domates hoş olmayan bir koku yayıyorsa, tadının da aynı olması muhtemeldir. Domateslerinizin hazır olduğunu anlamak için burnunuzu kullanın. Taze bir domates, özellikle sap ucuna yakın yerlerde hoş, aromatik bir kokuya sahip olacaktır.

Dokunma: Dokunarak bir domatesin durumu hakkında önemli bilgiler edinebilirsiniz. Taze, olgun domatesler boyutlarına göre yumuşak, esnek ve ağır olacaktır. Buruşuk veya yumuşak domatesler, olgunlaşmanın yanlış tarafında olabilir. Ayrıca, domatesin içinde kurt veya yarım kurt olup olmadığını kontrol etmek de önemlidir. Küçük yaratıkların varlığı, domatesinizi bozabilir, bu yüzden dikkatli olun.

Kaynak: ABCgazetesi.com, youtube.com

Kaynak:BBN