KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
BBN Haber Yaşam Dünyanın en büyük fabrikaları Konya'ya yetişemiyor! 8 bin çalışanı var

Dünyanın en büyük fabrikaları Konya'ya yetişemiyor! 8 bin çalışanı var

Konya'nın önde gelen markası Konya Şeker'in iştiraki olan Torku ve diğer üretim tesislerinde toplamda 8 bin 400 kişi istihdam ediliyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın markası Torku'da büyük kapasite artışı yaşandı. 343 bin m² açık ve 86 bin m² kapalı alanda kurulu olan Panagro Et ve Süt Entegre Tesisi, dünyanın en büyük entegre et ve süt komplekslerinden birisi olma özelliğini taşıyor. 

GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ALDI

Son teknolojiyle donatılmış altyapısı sayesinde hijyenik, doğal ve sağlıklı üretim yapan tesis, Türkiye’de “Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk tesis olma özelliğini taşıyor.

TESİSTE KAPASİTE ARTTI

Yeni yatırımlarla da üretim kapasitesini hızla artıran tesis; Süzme yoğurt ve taze peynir üretim hattını, modernize ederek üretim yapabilecek şekilde modernize ederek aylık 200 tondan 1200 tona çıkardı. Yeni yatırmamlarla süzme yoğurt el değmeden üretilecek. Ayrıca ayran üretim kapasitesi ise 2000 tondan 3000 tona yükseltildi. Yeni ürün geliştirme kapsamında kefir üretimi için gerekli hat revizyonları yapılarak ve üretime başlandı. Başlangıç kapasitesi aylık 400 tonun üzerine çıktı.

2023 YILINDA KAR ETMEYE BAŞLADI 

Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi, kurulduğu günden bu yana ilk kez 2023 yılında kârlılığa geçerek, 2024–2025 döneminde de üretim ve kârlılığını artırarak büyümesini sürdürüyor. Ayrıca tesiste enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanında da önemli adımlar atıldı. Panagro merkez kampüsündeki et ve süt fabrikalarının çatılarına kurulan GES (Güneş Enerjisi Santrali) de devreye alındı. Bu yatırımla tesis, toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık %35’ini güneş enerjisinden karşılanıyor. Konya Şeker'in bünyesindeki 8 bin 400 çalışanın bin 300'ü bu üretim tesisinde görev yapıyor.

ET VE ET ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ:

  • Torku Sucuk
  • Torku Salam
  • Torku Sosis
  • Torku Pastırma
  • Torku Kavurma
  • Torku Taze ve donuk et değerli et grubu
  • Torku Dana Jöle, işkembe, kelle paça
  • Torku Taze ve donuk köfteler


SÜT ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ: 

  • Torku UHT ve pastörize Süt çeşitleri 
  • Torku Yoğurt
  • Torku Peynir çeşitleri ( Krempare, dilimli burger peyniri, Torku kaşar peyniri, Torku süzme peynir, Torku tost peyniri Torkukrempare sürülebilir taze peynir, Torku beyaz peynir, Torku lor peynir, Torkulabne peynir, Torku rendelenmiş mozzarella peyniri)
  • Torku Sadeyağ
  • TorkuTereyağ
  • Torku Krema 
  • Torku Süt tozu
  • Torku Ayran 
  • Miniki Meyveli Kakaolu sütler 
  • TorkuKahveli sütlü içecekler 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *