KONYA HABER
Konya
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4444 %0.16
48,9241 %-0.07
9.077,69 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Dünyanın en iyi 10 yemeğini nasıl seçiliyor: Taste Atlas'a Konya'dan tepki

Dünyanın en iyi 10 yemeğini nasıl seçiliyor: Taste Atlas'a Konya'dan tepki

Dünyanın en iyi 10 yemeği belli oldu. Türkiye'den iki yemek listeye girdi. Konyalılar Taste Atlas için kimlerin nasıl yemek seçtiği konusunda tepki gösterdiler. İşte tepkinin sebebi.

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 4 dk

“Taste Atlas'a yemek seçenler Konya'ya geliyorlar mı?"

DÜNYANIN EN İYİ 10 YEMEĞİ

Türkiye'den 7 farklı lezzetin yer aldığı bu liste, mutfak mirasımızın zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Listenin ilk 10 sırasında yer alan 2 Türk yemeği, Türk mutfağının bu küresel arenada elde ettiği büyük başarısıyla adından söz ettiriyor.

TASTE ATLAS GURMELERİ?

Taste Atlas'ın kullanıcı oyları ve uzman görüşleriyle oluşturduğu bu çarpıcı listede, Türk mutfağının iki yıldızı küresel çapta tanınırlık kazandı.

İşte en iyi 10 yemek:

1- LECHONA

Lechona, anavatanı Kolombiya olan geleneksel ve görkemli bir et yemeğidir. Aslen Tolima Bölgesi ile özdeşleşmiş olup, ülkenin en özel günlerinde, bayramlarda ve kutlamalarda hazırlanan gerçek bir şölen yemeğidir.

1- LECHONA 2

2- PİZZA NAPOLETANA

Pizza Napoletana (Napoli Pizzası), modern pizzanın doğum yeri olan İtalya'nın Napoli şehrinden çıkan ve tüm dünyadaki pizza kültürünün temelini oluşturan, köklü bir yemektir ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiştir.

2- PİZZA NAPOLETANA 3

3- PİCANHA

Taste Atlas listesinde üçüncü sıraya yerleşen Picanha, anavatanı Brezilya olan ve ülkenin ünlü geleneksel barbeküsü olan Churrasco'nun tartışmasız yıldızı kabul edilen bir et kesimidir. Picanha, sadece bir yemek değil, Brezilya'daki sosyal etkinliklerin, kutlamaların ve barbekü kültürünün merkezinde yer alan bir gurme deneyimidir.

3- PİCANHA 4

4- RECHTA

Rechta, Cezayir mutfağının, özellikle de başkent Cezayir ve çevresinin sembolik yemeğidir. Düğünler, dini bayramlar (Ramazan Bayramı gibi) ve önemli kutlamalar için hazırlanan, sofraların baş tacı bir yemektir.

4- RECHTA 5

5- PHANAENG CURRY

5. sırada yer alan Phanaeng Curry (Panang Köri), Tayland mutfağının en kremalı, en aromatik ve acı seviyesi diğer körilere göre daha düşük olan bir spesiyalidir.

5- PHANAENG CURRY 6

6- ASADO

Asado ise Arjantin ve Uruguay'ın kültürel kimliğinin ve sosyal yaşamının temel taşı olan bir barbekü geleneğidir. Türk mutfağındaki mangal kültürünün çok daha derin ve ritüelistik bir karşılığıdır.

6- ASADO 7

7- ÇÖKERTME KEBABI (TÜRKİYE)

Çökertme Kebabı, listede 7. sırada yer alarak Türk lezzetleri arasındaki en üst sıraya yerleşti.

Milas-Bodrum yöresine özgü bu enfes kebap, kibrit inceliğinde kızartılmış patateslerin üzerine konulan marine edilmiş dana veya bonfile etinin, sarımsaklı yoğurt ve özel domates sosuyla buluşmasından doğuyor.

7- ÇÖKERTME KEBABI (TÜRKİYE) 8

8- RAWON

Rawon, Endonezya mutfağının, özellikle de Doğu Cava bölgesinin en ikonik ve kendine has yemeklerinden biridir. Sıradan bir çorba olmaktan çok uzak olan bu yemek, rengi, zengin aroması ve derin lezzeti ile dikkat çekiyor.

8- RAWON 9

9- CAĞ KEBABI (TÜRKİYE)

Erzurum'un tescilli lezzeti Cağ Kebabı, listeye 9. sıradan girerek geleneksel kebap kültürümüzün gücünü gösterdi.

9- CAĞ KEBABI (TÜRKİYE) 10

Yatay bir şişte, odun ateşinde ağır ağır pişirilen, özel olarak terbiye edilmiş kuzu etinden yapılan Cağ Kebabı, genellikle taze lavaşla ve soğan eşliğinde tüketiliyor.

10- TİBS

Tibs, Etiyopya mutfağının en popüler ve en yaygın olarak tüketilen geleneksel et yemeklerinden biridir. Genellikle kavurma veya sote olarak tanımlanabilir.

10- TİBS 11

AYRICA BEŞ TÜRK YEMEĞİ DAHA LİSTEYE GİRDİ

Çökertme ve cağ kebabı dışında, Taste Atlas'ın "Dünyanın En İyi 100 Yemeği" listesine giren diğer 5 Türk yemeğinin sıralaması da belli oldu.

İşte sıralamadaki diğer yemeklerimiz:

26- İSKENDER KEBAP 13

26- İSKENDER KEBAP

Bursa'ya özgü olan bu yemek, pide, tereyağlı domates sosu, yoğurt ve ince kesilmiş döner etinden oluşan bir kebaptır.

28- KUZU ŞİŞ

Türkiye'deki "Şiş Kebap" başlığının altında listelenen bu yemek, esasen ızgarada veya ateşte pişirilmiş kuzu eti parçalarıdır. Ancak onu bu kadar özel kılan, etin kesimi, terbiye edilmesi ve pişirme tekniğidir.

28- KUZU ŞİŞ 14

47- ADANA KEBAP

Adana kebap, Türk mutfağının en tanınmış ve tescilli kebaplarından biridir. Adını, anavatanı olan Adana şehrinden alır. Adana kebap, sadece bir et yemeği değil; kendine özgü etin hazırlanma şekli, pişirme tekniği ve coğrafi işaret tescili ile korunan bir mutfak mirasıdır.

47- ADANA KEBAP 15

51- HÜNKAR BEĞENDİ

Hünkar Beğendi, Taste Atlas listesinde 51. sırada yer alan, Türk mutfağının en zarif ve tarihsel olarak en zengin yemeklerinden biridir. Adını, "Padişah Beğendi" anlamına gelmesinden alır ve kökeni Osmanlı saray mutfağına dayanır.

51- HÜNKAR BEĞENDİ 16

59- ISLAMA KÖFTE

Islama Köfte, Türk mutfağının köfte çeşitleri arasında benzersiz bir yere sahip olan, özellikle Sakarya (Adapazarı) yöresiyle özdeşleşmiş geleneksel bir yemektir. Islama Köfte'yi diğer köftelerden ayıran temel fark, ekmeklerin özel bir kırmızı biberli et suyuna (yağlı suya) batırılıp (ıslatılıp) köftelerle birlikte ızgarada pişirilmesidir.

59- ISLAMA KÖFTE 17

KONYALILARDAN TESTA ATLAS'A TEPKİ

Türkiye'nin en iyi mutfaklarından birine sahip olan ve birçok yemeği ile çorbasıyla, hamur işiyle ilk sırada olan Konya'da Konyalılar “Testa Atlas”a yemekleri kim nasıl seçiyor?" diye soruyorlar. 

TaSTe ATLAS KONYA'YA DAVET EDİLDİ

Anadolu'nun sengin gastronomi kültürü içinde Konya mutfağının ve Konyalı şeflerin hakkının yendiği belirtilirken Testa Atlas için yemek seçenler Konya'ya davet edildi. “Taste Atlas”e yemek seçenler lütfen Konyamıza gelsinler, onları ağırlayalım. ‘Nerede kalırız, ne yeriz’ diye hiç düşünmesinler. Konyalılar olarak onları en iyi şekilde misafir ederiz. Ancak ateşbazlarımızın yemeklerini bir kez olsun tatsınlar. Etli ekmeğimiz, furun kebabımız, bamya çorbamız ve dahası" ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *