Duş başlığındaki kireç lekelerini yok etme tekniği! Tek bir leke bile kalmıyor

Duş başlığındaki kireç lekelerini yok etme tekniği! Tek bir leke bile kalmıyor
Kireç lekelerinden kurtulmak için bu etkili yöntemi deneyebilirsiniz. Tek bir leke bile kalmayacak ve duş başlığınızı ilk günkü gibi parıldayan bir şekilde kullanabileceksiniz.

Duş başlığındaki kireç lekelerini temizlemenin etkili bir yöntemini paylaşacağız. Kireç lekeleri, duş başlıklarında sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir ve bu lekeleri temizlemek oldukça zahmetli olabilir. Ancak, uygulayacağınız basit bir teknikle duş başlığınızı kireç lekelerinden arındırabilirsiniz.

sabah.com.tr'deki içeriğe göre; Duş almak, günün tüm yorgunluğunu atmak için ihtiyacınız olan en önemli rutinlerden biri. Kendinizi tamamen yenilenmiş hissetmek için banyoya girdiğinizde duş başlığının “kendini yenilemiş” görünmemesi ise olağan bir durum. Yoğun su akışı ile birlikte tıkanan duş başlıkları, biriken kireçler kirli bir görüntüye neden olurken aynı zamanda istediğiniz su akışını da engelleyerek uzun vadede bozulmalara neden olabilir.

hq720-001.jpg

MALZEMELER

Beyaz sirke
Su
Çöp veya buzdolabı poşeti
Ovalamak için sünger

TEMİZLEME İŞLEMİ:

Duş başlığının içerisine yeterince sığabileceği poşete beyaz sirke ve suyu doldurun. Beyaz sirkenin oranının daha yüksek olması, duş başlığı temizliğini kolaylaştıracaktır.
Bu poşeti çevresine ister bir ip, isterseniz bir lastik bantla asarak bu poşetin içerisinde duş başlığını yaklaşık 1 saat bekletin.
Bu süre içerisinde sirkenin asit oranı, kirecin çözülmesini sağlayarak büyük oranda temizleme işlemini beklerken gerçekleştirecektir.
Bekledikten sonra temiz bir süngerle bol su altında duş başlığını ovalayarak iyice durulayın. Böylece tıkanmış gözeneklere sahip bir duş başlığında sadece birkaç adımda kolaylıkla kurtulabilrsiniz.

Unutmayın, temizlik maddelerini kullanırken dikkatli olun ve gerekli önlemleri alın. Ayrıca, duş başlığınızın malzemesine uygun temizlik yöntemlerini tercih etmeye özen gösterin.

Kaynak: Sabah.com.tr

Kaynak:BBN