Emeklilerin yaşamak için akın ettiği ilçeler. Ucuz yaşam için buralara göç ediyorlar

Türkiye'de emeklilerin tercih ettiği en uygun ilçeler. Akın akın emekliler buraya göç ediyorlar.
Emeklilerin yaşamak için akın ettiği ilçeler. Ucuz yaşam için buralara göç ediyorlar

Türkiye'de emeklilerin tercih ettiği en uygun ilçeleri merak ediyor musunuz? İşte, emeklilerin akın ettiği ve yaşam maliyetinin daha düşük olduğu Türkiye'nin en ucuz ilçeleri!

Emekliler için yaşam kalitesi oldukça önemlidir. Hem ekonomik açıdan rahat edebilecekleri hem de huzurlu bir çevrede yaşayabilecekleri yerler tercih etmek isterler. Bu nedenle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde emeklilerin yoğun ilgi gösterdiği, yaşam maliyetinin daha düşük olduğu ilçeler bulunmaktadır.

Çalışma hayatını sonlandırarak emekli olan birçok vatandaş büyükşehirlerin karmaşasından uzak, tertemiz havaya sahip olan yerlerde yaşamayı tercih eder.

Hem sağlıkları açısından hem de maddi açıdan yaşanması daha mantıklı olan bu yerler arasında bulunan ve gidenin adeta dönmek istemediği belli başlı yerler vardır.

Özellikle tercih edilen yerler ise deniz kıyılarında olan ilçeler olur. Gerek havasıyla gerek sosyal yaşam alanlarıyla emekliler için adeta cennet olan bu ilçeler maddi açıdan da daha rahat geçinme imkanı sunar.

hq720.jpg

İşte, yaşanması en ucuz olan o ilçeler…

1-Burhaniye

2-Bandırma

3-Susurluk

4-Torbalı

5-Ödemiş

6-Bergama

7-Nazilli

8-Söke

. Emeklilerin tercihleri doğrultusunda her yıl farklı ilçeler de bu listeye eklenebilir. Siz de emeklilik döneminizde uygun bir yaşam maliyeti ve huzurlu bir çevre arıyorsanız, bu ilçeleri ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

Kaynak: Kocaeli Barış

Kaynak:BBN