En Kolay çıtır baklava Tarifi - Ağızda dağılan çıtır baklava yapmanın yolu

Ağızda Dağılan Çıtır Baklava Yapmanın Yolu
En Kolay çıtır baklava Tarifi - Ağızda dağılan çıtır baklava yapmanın yolu

Baklava, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle çıtır çıtır olanı, ağızda dağılan kıvamıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Peki, en kolay çıtır baklava nasıl yapılır? İşte size adım adım çıtır baklava tarifi...

Ve işte en kolay çıtır baklava tarifi bu kadar! Ağızda dağılan lezzetiyle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edecek bu tarifi denemek için hemen mutfağa geçebilirsiniz. Afiyet olsun!

BAKLAVA TARİFİ:

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
4.5 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
İçine serpmek için
2.5 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

125 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon(küçük boy limon)
Bir fiske tuz

YAPILIŞI

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzu 36 parçaya ayırın.

Her bir bezeyi yuvarlayıp 20 dakika dinlendirin. Bezeler 6 gruplar halinde açılacak. 6 bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına 1 tatlı kaşığı nişasta serpin ve üst üste dizin.

Elinizle hafif bastırarak hamuru biraz büyütün. Bu yöntem yufkalar çabuk kaymasın diye yapılıyor. Ardından bir oklava ya da merdane ile hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.

12 bezeye de aynı işlemi uygulayın ve ortasına cevizlerden bolca koyun. İsteyen fıstık da koyabilir.

maxresdefault-002.jpg

Diğer 6'lı 3 beze grubunu da açıp üzerine cevizlerden serpiştirin. Hamurunuzu ister baklava dilimi ister kare şeklinde kesin. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını baklavanın üzerine gezdirin.

Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbetin yapılışı: Şeker, su, tuz ve limonu tencereye koyup, ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Tuz şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem.

İçine limonu kabuklu atmayın. Çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce ekleyin. Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın, tam 30 dakika kaynatın.

Baklava soğuduktan sonra şerbeti ocakta ılınana kadar bekletin. Daha sonra dökün. En az 4 saat bekledikten sonra çıtır baklavalarınızı misafirlerinize servis edin.

Afiyet olsun...

Kaynak: Yasemin.com

Kaynak:BBN