Enginar konservesini hazırlarken aklınızda bulunsun. Erime ve dağılma sorunu oluşmuyor

Enginar konservesini hazırlarken aklınızda bulunsun. Erime ve dağılma sorunu oluşmuyor
Bu tarifle hazırlanan enginar konservesinde herhangi bir sorun oluşmuyor

Tüm önerileri dikkatlice takip ederek, lezzetli ve uzun süre tazeliğini koruyan bir enginar konservesi elde edebilirsiniz

Enginar konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktaları göz önünde bulundurarak lezzetli ve uzun süre tazeliğini koruyan bir enginar konservesi elde edebilirsiniz.

hq720.jpg

ENGİNAR KONSERVESİ TARİFİ

3 tane enginar
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tuz


Enginar Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle enginarları alacak kadar tencereye su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya enginarları koyup 3 dakika haşlayıp süzüyoruz. (dk. yı geçirmeyelim çok erimemeli) enginarları kavanoza üst üste koyuyoruz. Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp enginarların üstüne döküyoruz ve enginarların üstünü geçecek kadar su ilave ediyoruz. (Kavanozu tepeleme doldurmayalım, 3 parmak boşluk kalsın kavanozda) kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim ve bir tencereye koyup yarısına kadarda kaynar su koyup 1 saat kaynatalım. 1 saat sonra ters bir şekilde havlu üstüne koyup soğuyana kadar kalsın. Konservemiz hazır. soğuduktan sonra düzeltip kuru. Serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Enginar konserve nasıl pişirilir?

Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim. Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.

Kaynak: yeniakit.com.tr, youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN