Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8729 %0,77
47,8724 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Yaşam Esnaf usulü biber dolması. Lokantacıların yaptıkları dolma meğer bu yüzden lezzetliymiş

Esnaf usulü biber dolması. Lokantacıların yaptıkları dolma meğer bu yüzden lezzetliymiş

Esnaf usulü biber dolması, lezzetin sırrını doğru malzemeler, ustalıkla hazırlanan iç harç ve özel pişirme yöntemiyle buluşturarak sofralarınıza enfes bir lezzet sunuyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolması, özellikle esnaf lokantalarında yapılan bir lezzet şölenidir. Peki, lokantacıların yaptıkları biber dolmasının sırrı nedir? İşte bu lezzetin sırlarını sizlerle paylaşacağız.

Esnaf usulü dolma tarifi, lezzetli bir yemeğin sırlarını keşfetmek isteyen herkes için harika bir seçenek olacak. Siz de bu lezzeti evinizde deneyerek sevdiklerinize unutulmaz bir deneyim yaşatabilirsiniz.

Esnaf usulü dolmanın püf noktaları arasında kullanılan malzemelerin kalitesi, dolma yapımında gösterilen özen ve ustalık bulunuyor. Öncelikle taze ve iri biberler seçilerek içleri dikkatlice temizleniyor. Ardından iç harcı için kullanılacak malzemeler özenle hazırlanıyor. Pirinç, kıyma, soğan, domates, biber salçası ve baharatlar ustalıkla bir araya getirilerek harika bir lezzet elde ediliyor.

ESNAF USULÜ BİBER DOLMASININ TARİFİ

MALZEMELER

2-ql4d.jpg

10-12 adet dolmalık biber

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 kahve fincanı kuş üzümü

1/2 kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

2 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

tuz

YAPILIŞI

İç malzemesi için kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.


Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavurun.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edin.

Karıştırıp ocaktan alın.

Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyip ve güzelce karıştırın.

Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açın.

Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirin.

Dolmaların kapağına kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın.

Daha sonra uygun bir tencereye dizin.

Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağı kapatıp pişmeye bırakın.

Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Kaynak: Mynet.com, Youtube.com