Etten bile daha lezzetli oluyor: Domates soslu taze fasulye kavurması nasıl yapılır?

Etten bile daha lezzetli oluyor: Domates soslu taze fasulye kavurması nasıl yapılır?

Domates soslu taze fasulye kavurması, sıcak olarak servis edildiğinde yanında pilav veya ekmek ile tüketilebilir.

Ayrıca, bu tarifte isteğe bağlı olarak kıyma veya tavuk eti de ekleyebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olan domates soslu taze fasulye kavurması, sofralarınıza renk katacaktır. Afiyet olsun!

Domates soslu taze fasulye kavurması, lezzetli ve besleyici bir yemek seçeneği olabilir. Bu tarif, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir ve ana yemek olarak tercih edilebilir. İşte domates soslu taze fasulye kavurması tarifi:

Malzemeler

maxresdefault-002.jpg

Yarım kg taze fasulye
6 domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
3 dal taze fesleğen
Sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik


Nasıl Yapılır


Ayıklayıp yıkadığınız taze fasulyeyi tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Tavaya zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip kısık ateşte soteleyin.
Üzerine taze fasulyeleri ilave edip pişirmeye devam edin. Doğranmış domatesleri ve siyah zeytini ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ilave edin.
Tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın doğradığınız fesleğenleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis yapın.

Kaynak: lezzet.com.tr, youtube.com

Kaynak:BBN